Ilyen a tökéletes szemkörnyékápolás

2023. december 20.
Ahogy sminkeléskor különös figyelmet fordítunk a szemünkre, úgy a bőrápolás közben is extra gondoskodást igényel ez a terület. Varga Erika szépségterapeutával sorra vettük, mi mindenre érdemes fókuszálni.
szemkornyek-apolas

A szemkörnyék bőre érzékeny, a zsírozottsága és a vastagsága eltér az arc többi részétől. Ezért fejlesztenek erre a területre speciális kozmetikumokat: másféle, kíméletesebb, mégis hatékonyabb ápolásra, a szemet nem irritáló összetételre van szükség. És nemcsak a krémeknek, hanem az ápolás mikéntjének is különlegesnek kell lennie.

1. Fontos az időzítés

Reggel, sminkelés előtt mindenképp kerüljön fel szemkörnyékápoló, de bizonyos életkor felett (az ötvenes éveinktől mindenképp) az esti rutinnak is legyen része a szemkörnyék krémezése.

2. Figyeljünk a funkcióra

A szemkörnyék ápolását érdemes már huszonévesen elkezdeni hidratáló hatású kozmetikummal, de ránctalanító krémekre ilyenkor még nincs szükség, mondja Varga Erika szépségterapeuta. Ezek nem jók megelőzésre: a túl korán alkalmazott intenzív vagy magas koncentrációjú hatóanyagok gyengíthetik a bőr saját működését, és a várttal ellentétes eredményt hozhatnak.

3. Alul-felül

Nem elég csak a szem alá felvinni a krémet, a szemhéjra is kerüljön belőle. Jó ötlet ilyenkor megmasszírozni, kifelé irányuló mozdulatokkal felszabadítani a belső szemzug fölött található nyirokpontokat – ezzel is segítve a nyirokfolyadék áramlását, csökkentve a szem körüli duzzanatot.

A teljes cikket elolvashatod a Marie Claire legfrissebb számában.

Fotó: Getty Images