Új irányt vesz 2024-ben az ajakápolás

2023. december 21.
Legyen szó a szájfény és az „ajakdúsítók” töretlen népszerűségéről, vagy az ajakápoló szérumok és SPF-tartalmú ajakápolók bevezetéséről – a szépségápolási szektor folyamatosan fejlődik. Megnéztük, mire számíthatunk jövőre ezen a téren.
2024-ajakapolas

Az ajakápolási szektor kétségtelenül nem a legizmosabb a bőrápolási vonalon, de egyre fejlődő, színesedő platform a termékek változatos skáláját tekintve. Az elvárások egyre csak nőnek, így nincs is ezen mit meglepődni: szuper, sokrétű, és nagy tudású új kedvenceket termel ki a szépségipar ezen a területen is, csupa olyan hatékony új kedvencet, amelyek megfelelnek a mai fogyasztók változó elvárásainak.

2024-re az ajakápolók és kozmetikumok világában a szakértők dinamikus átalakulást jósolnak, ahogyan természetesen a szépségipar több szegmensében is. Átalakuláson megy keresztül a piac, a „többcélú termékek”, vagyis az okos, sokoldalú hatékony szépségtermékek iránti növekvő kereslet diktálja a trendeket ezen a fronton. A gyártók pedig felveszik a kesztyűt, és igyekeznek megfelelni a modern kori fogyasztóknak és egyúttal a hatékonyság iránti vágyukat teljesíteni, mindezt stílusos, innovatív készítményekkel. Az ajakápolók és a szájápolási kozmetikumok forradalmi időszak előtt állnak, a márkák pedig sorra jönnek ki olyan készítményekkel, amelyek többféle célt szolgálnak.

A zöld irány és a minimalizmus is mérvadó

A fenntarthatóság irányába való még erőteljesebb elmozdulás az ajakápolás terén is jellemző lesz – egyre nagyobb hangsúlyt fektetve a környezetbarát csomagolásra, a kegyetlenségmentes készítményekre és a fenntartható összetevők beszerzésére. Ez a környezettudatos fókusz a fogyasztói vásárlási döntések meghatározó tényezőjévé vált világszerte, és persze arra készteti a szépségipari cégeket, hogy a környezetbarát hozzáállás szinte alapvető legyen.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

DailyPal (@thedailypal) által megosztott bejegyzés

A bőrápolási, ajakápolási rutinok szintén a tudatos, minimalista megközelítés irányába fejlődtek, előnyben részesítjük a jövőben egyre inkább a többcélú termékeket, és a minőség lesz a hangsúlyos a mennyiséggel szemben. A fogyasztók olyan termékeket keresnek, amelyek „szinte természetes” megjelenést biztosítanak. 2024-ben a hangsúly a bőrápolás-orientált termékeken lesz az ajakápolási szektorban, és a peptidek éppen annyira előtérbe kerülnek, mint 2023-ban a ceramidok.

Időhiány, mint szempont

Az leegyszerűsítés felé való elmozdulás azt a vágyat tükrözi, hogy időt és energiát takarítsunk meg a napi szépségrutin során. Emellett szintén érezhető tendencia, hogy a fogyasztók olyan márkákba fektetnek, amelyek nemcsak a személyes gondoskodást érzetét javítják, hanem a társadalmi felelősségvállalás iránti erős elkötelezettséget is mutatják. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés

Előtérbe kerül a holisztikus, wellness irány, és egyre népszerűbb megközelítés a szépségápolásban a mentális egészség és az öngondoskodó gyakorlatok fontossága. A szépségpreferenciák az ajakápoló termékek esetében a puszta esztétikán túl is fejlődnek. A dekorkozmetikumoktól kezdve egészen a bőrápoló hatású ajakbalzsamokig és az ajkak pH-értékéhez alkalmazkodó szájfényekig, az ipar a sokoldalú szépségformulák virágzásának a tanúja. A hangsúly a hagyományos rúzsokról már a szépségápolási rutinok szerves részét képező átfogó ajakápolóra helyeződik át.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

St. Ives (@stivesskin) által megosztott bejegyzés

A jövőben pedig a szépség és a hatékonyság úgy fest, tökéletes összhangba kerül. A multifunkciós (pl. hiperpigmentáció megelőzésére és kezelésére tervezett L-aszkorbikus) ajakbalzsamok kora lesz ez, ahol  minden az egyszerűségről és a tiszta összetevőkről szól. Ugyanakkor a fényes ajkak káprázatáról sem kell lemondanunk, visszatérőben vannak a fényes és vonzó, ragyogó szájsminkek, igaz, nude verzióban.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) által megosztott bejegyzés

Forrás: News18.com, fotó: Getty Images