Koppenhágában most ezt a frizurát hordja minden nő

2023. augusztus 19.
Nevezhetjük akár koppenhágai kontynak is, annyira sok fejen láthattuk ezt a frizurát a koppenhágai divathéten. Mutatjuk, mely változatok voltak a kedvenceink!
Ez a konty a koppenhágai divathét kedvenc frizurája
  • Egyszerű, letisztult, stílusos – ez a konty tökéletesen követi a skandináv dizájn elveit.
  • A koppenhágai divathéten rengeteg nő viselte ezt a frizurát.
  • A legjobb, hogy bármikor mi is elkészíthetjük otthon ezt a kontyot.

Nem kell hozzá jóstehetség, hogy lássuk: valószínűleg az ősz kedvenc frizurája lesz ez az egyszerű konty. A bob és tépett vágás mind menő, de semmi sem olyan gyors és egyszerű, mint egy sima kontyot csavarni a hajunkból a tarkónkon.

A koppenhágai divathét kedvenc hajviselete mellett nem lehet szó nélkül elmenni, annyi nő viselte ezt az egyszerű, letisztult, abszolút skandináv frizurát. A divatbemutatókra látogatók között voltak, akik a sima, fényes változatra szavaztak, de legalább ennyien laza, a haj természetes textúráját kiemelő kontyot fésültek maguknak.

Miért imádták Koppenhágában ezt a kontyot?

Egyszerre praktikus és mindenfajta erőlködéstől mentes. Igazi őszinte hajviselet a tarkón összefogott konty, amit annyian választottak a koppenhágai divathéten. Tökéletes frizura, ami kiemel bármilyen öltözéket, nem hivalkodó és tolakodó. 

Ha különleges eseményre készülünk, akár hajtűvel, szalaggal, csatokkal is díszíthetjük, de a dán fővárosban inkább a sima, skandináv letisztultságot képviselő kontyokat láthattuk.

A tarkóról felfogott konty csodásan kiemeli a nyak vonalát. Ráadásul ha napközben ügyeket intézünk, nem zavar az arcunkba hulló haj sem. Mindeközben roppant menő frizuránk lesz.

A divathéten annyi változatát láthattuk, hogy akár koppenhágai kontynak is nevezhetjük ezt a frizurát. Voltak, akik a konty rögzítésébe vittek némi csavart, mások csak lazán összefogták. De a színes textil hajgumik is előkerültek. Mutatjuk, mely változatok voltak a kedvenceink a koppenhágai divathétről!

Extra hosszú hajból praktikus konty

Nagyon hosszú és dús hajból is fésülhető konty a tarkóra, ahogy az látható a koppenhágai divathét egyik vendégénél is

Nagyon hosszú és dús hajból is fésülhető konty a tarkóra, ahogy az látható a koppenhágai divathét egyik vendégénél is

A koppenhágai divathét kedvenc frizuráját akkor is elkészíthetjük, ha nagyon hosszú és dús a hajunk. Viszont ebben az esetben a megfelelő rögzítés elengedhetetlen. Ahogy látjuk az egyik divatbemutatóra igyekvő vendégnél is, rengeteg hullámcsat kellett hozzá, hogy a helyén maradjon a tarkóra fésült konty. Viszont ha itt rögzítjük a hajunkat, a látványos fülbevaló még jobban érvényesül.

Laza szerelés laza konttyal Koppenhágában

Janka Polliani a koppenhágai divathét kedvenc kontyával

Janka Polliani a koppenhágai divathét kedvenc kontyával

Janka Polliani kék farmer bermudával, világoskék felsővel és kék inggel kombinálta a dán főváros kedvenc hajviseletét. Egyszerre laza és stílusos, a frizura nem tereli el a figyelmet az öltözék részleteiről és a kiegészítőkről.

Skandináv letisztultság laza konttyal Koppenhágából

Letisztult skandináv divat konttyal a koppenhágai divathétről

Letisztult skandináv divat konttyal a koppenhágai divathétről

Mentazöld flitteres felső és szoknya, Louis Vuitton táska és letisztult, minimalista konty a koppenhágai divathétről. Ez a szett és frizura tökéletesen megmutatja, miért imádjuk annyira a skandináv dizájnt és divatot.

A skandináv divat sötét oldala a koppenhágai divathétről

Livia Nunes Marquez szigorú kontya inkább a skandináv krimiket juttatja eszünkbe

Livia Nunes Marques szigorú kontya inkább a skandináv krimiket juttatja eszünkbe

Livia Nunes Marques szettje és szigorú, feszes tarkóra fogott kontya nem annyira a skandináv minimalizmust, mint inkább a skandináv krimik borús hangulatát juttatja eszünkbe. A szürke kabát, szürke nadrággal, body-val és farmerszoknyával kétségtelenül látványos. A szigorú, indusztriális hangulatot csak fokozza a feszes, hátrafogott konty.

Fotó: Getty Images