Egyöltéses arcemelés számolhat le a hagyományos arcfelvarrással?

2024. január 10.
Az arcplasztika egyre népszerűbb a tartós fiatalító megoldást keresők körében. Azoknak, akik tartanak az arcon éktelenkedő óriáshegektől, egy amerikai plasztikai sebész az egyöltéses, endoszkópos arcliftinget ajánlja.
egyolteses-arcemeles-arcfelvarras

Az arcplasztika népszerűsége egyre terjed és messze nem csak a hírességek vagy kizárólag a tehetősek körében. Az Amerikai Plasztikai Sebész Társaság jelentése szerint az arcon végzett sebészeti beavatkozások száma átlagosan 18 százalékkal nőtt a koronavírus járvány óta, és csak 2022-ben 8 százalékkal nőtt az arcplasztikák vagy az arcfelvarrások száma. Az előrejelzések szerint ezek a számok pedig csak tovább fognak emelkedni az elkövetkező években.

Az arcplasztikai sebészet elmúlt években tapasztalt felfutása azt mutatja, hogy a nők – és férfiak is – tartósabb arcfiatalító megoldásokra vágynak, és, hogy a belső, fiatalos lendületüket a külsejük is tükrözze, az évek múlása ellenére. Dr Philipp Franck, a Kassir Plastic Surgery okleveles plasztikai sebésze szerint az emberek arra is ráébrednek, hogy a nem sebészeti beavatkozások komplikációkkal járhatnak, és a későbbiekben megnehezíthetik a műtéti tervezést. Például a threadlifting és az energetikai eszközök belső hegesedést okozhatnak, a töltőanyagok pedig nyirokelvezetési problémákat és az arc túltöltését.

Az esztétikai beavatkozások világában pedig egyre népszerűbb az arcplasztikai típusok között a mini, vagyis „bébi” arcplasztika, amelyek bár nem annyira invazívak, de lenyűgöző eredményeket hozhatnak. Ilyen többek között  a „One Stitch Facelift” nevet viselő, a tengerentúlon egyre felkapottabb eljárás – amelyet hegmentes arc- és szemöldökfelvarrásnak is neveznek. Úttörője Dr. Ramtin Kassir arcplasztikai és helyreállító sebész, akit szinte sztárként ünnepelnek a közösségi médiában a követői, és híres pácienseknek sincs híján. És, hogy mi is a titka a sok ezer plasztikai sebész kollégájához képest? A Kassir Plasztikai Sebészet and Inside Beauty alapítója fiatalabb megjelenést ígér egyetlen, a hajas fejbőrön elrejtett bemetszéssel.

Egyöltéses tökéletesség?

A One Stitch Facelift semmiképpen sem a hagyományos arcplasztika nyomvonalát követi, ahol nagyobb, komolyabb bemetszéseket ejtenek az arcon, észrevehető hegekkel és hosszabb gyógyulási idővel. Inkább a deep plane facelift metódust idézi, ami az arcbőr alatti kötőszövetréteget érinti, ahol az arccsontokat, az állkapcsot és néha a nyakat érintve feszesítik az arcot. Lényegében a One Stitch Facelift egyfajta deep plane facelift, de endoszkóposan hajtják végre, hogy nagyobb precizitást és kevesebb sérülést ígérve.

@

♬ –

„Az egyöltéses deep plane arcemelés a fejbőrön történő bemetszéssel történik, elkerülve a fül körüli hagyományos bemetszéseket” – mondja Dr. Kassir. „A temporális hajvonal mögött diszkréten elrejtett egyetlen kis bemetszés gondoskodik arról, hogy ne legyen látható hegesedés, ami természetes és hibátlan megjelenést eredményez.”

A műtéttel megemelik az egész arc közepét, a szemöldököt és az arc alsó részét, létrehozva ezzel az egy „esztétikus és fiatalos” V-alakú állkapocsvonalat, és egy összességében megfiatalodott arcot.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Plastic Surgeon Dr. Kassir (@drkassir) által megosztott bejegyzés

Ez a típusú arcplasztika akár egy órát is igénybe vehet, ha az arc alsó részét is kezelik. Érzéstelenítésben végzik el, melynek során a páciens helyi érzéstelenítő gyógyszert kap, ami pedig a gyógyulási időt illeti, óriási a különbség a hagyományos metódusokéhoz képest. Kevesebb zúzódás és vállalható kinézet jellemzi, a műtét után 1-2 hét a gyógyulási idő, míg a számos bemetszéssel járó hagyományos arcplasztikák után hosszadalmasabb, akár 6 hétig is látható zúzódással, dagadással, sebgyógyulással is számolhatunk. Ami pedig a hatás tartósságát illeti, az egyöltéses módszer Dr. Kassir szerint 5-10 évig is kitart, a testünk természetes öregedési folyamataitól függően, hiszen bár az arcplasztika visszaforgatja az idő kerekét, de nem állítja meg az órát.

Forrás: Popsugar, fotó: Getty Images