Tényleg le tud számolni a tokával ez az egyszerű trükk?

2022. október 18.
A toka eltüntetése, a karcsú nyakvonalak sok nő számára kiemelt szépségtopik. Azoknak, akik nem hívei a plasztikai sebészetnek vagy éppen félnek a drasztikusabb beavatkozásoktól, most egy legalább annyira izgalmas, mint amennyire vicces noninvazív megoldást mutatunk az állmaszk, vagyis angolul a „jaw bra” képében.

Az utóbbi években megszoktuk, hogy meglehetősen bizarr kiegészítők is felbukkannak a különböző szépségproblémákra választ adó termékújdonságok között. A jaw bra (állmelltartó) néven a nemzetközi beautyblogokon, és a közösségi médiában hatalmasat futó újdonság első hallásra inkább viccnek tűnik, mint komoly arcesztétikai hacknek. A toka eltüntetését célzó és feszesebb állkörnyéki kontúrokat ígérő termék kérdéses hatékonyságáról már plasztikai sebészek is nyilatkoztak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chin Up Mask (@chinupmask) által megosztott bejegyzés

Az egyébként egészen decens, vidám színekben is kapható arcmelltartók vagy állmaszkok mostanában nagyon sok posztban és terméktesztben központi szerepet kapnak. A Popsugar egyik újságírója, Renee Rodriguez maga tesztelt egy hasonló maszkot, a hatásosság véleményezésére pedig két szakértő orvost is felkért.

A fülre akasztható maszk állítása szerint azoknak lehet megoldás, feltéve, ha tényleg hat, akik félnek a komolyabb beavatkozásoktól. Számos gyártó kínál már ilyeneket (sőt, éjszakai verziókat is), akad amelyik feszesebb állvonalat ígér, és van, amelyik a toka eltüntetését, de van, hogy egy állmelltartó megvásárlásával mindkettőre ígéretet kapunk. A kérdés persze az, hogy mindez megmarad ígéret szintjén?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

POPSUGAR Beauty (@popsugarbeauty) által megosztott bejegyzés

A tesztet végző újságíró a Wishful Chin Lift Peptide and Niacinamide Sculpting Sheet Mask (9 dollár) termékét vetette be, amely egyszerre ígér emelő és formázó hatást. Az összetevők terén itt  a borsmenta és a niacinamid erejére számíthatunk, azaz elvileg szebb bőrképre. A mikroszálas vagy pamutból készült hagyományos lapmaszkkal ellentétben itt pamutszövet adja az alapot.

A tiszta, száraz arcra felvihető maszk a védőfólia lehúzásával helyezhető fel, a közepét közvetlenül az állra igazítva. A feszességen lehet állítani a fülrésznél, bár a félórás hatóidő végén állítólag már nem éppen kényelmes viselet. Renee állítása szerint maga is megdöbbent az eredményen, láthatóan karcsúbbnak érezte az áll környékét. Az otthoni szépségkezelésről előtte és utána fotókat is készített, ahol összehasonlítva valóban látható a különbség. Az áll alatti rész laposabbnak, kevésbé puffadtnak tűnik, mint a maszk felhelyezése előtt. „Nemcsak karcsúbbnak tűnt az állkörnyékem, hanem a maszk alatt lévő bőr is hidratált és puha tapintású lett.” Az üröm az örömben, hogy a hatás,messze nem nevezhető hosszú távúnak. A szerző szerint a korábbi puhább kontúr 3 órával később visszaállt az eredeti helyzetbe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chin Mask V-lifting (@beautysecretsworld.usa) által megosztott bejegyzés

Állmelltartó – nem nyújt végleges megoldást

Az is meglepő, hogy állítólag hátrányai is vannak egy hasonló kezelésnek. Legalábbis, ha túl gyakran vetjük be. „Ezek az eszközök jó eséllyel azon az elven működnek, hogy nyomást fejtenek ki az áll alatti régióban, így ez átmenetileg csökkenti a nyirokfolyadék mennyiségét ezen a területen – vélekedett Edward Chamata plasztikai sebész. – Ez persze átmenetileg határozottabb állkapocskontúrt eredményezhet, mivel a kompresszió miatt kevesebb is a folyadék ezen a területen.” Ráadásul Konsztantyin Vasukevics plasztikai sebész szerint a hasonló eszközök gyakori használatának hátulütője lehet az izmok tónusának csökkenése, ami pedig további, fokozottabb megereszkedéshez vezet. Vagyis a jelek szerint, ha ritkán bevetve egy-egy fontos alkalomra keresünk megoldást, lehet, hogy érdemes megpróbálkoznunk az állmelltartókkal, de hosszú távon nem ez lesz az állfeszesítésre adott végleges válasz. 

A szakértők szerint a sebészeti beavatkozások adják a leglátványosabb választ a tokaproblémára, és a kontúrvesztésre – így a zsírleszívás, a bukkális zsír eltávolítása vagy az arcplasztika. A rádiófrekvenciás bőrfeszesítő eszközök, így a Morpheus8 vagy a FaceTite azoknak lehet jó választás, akik az utóbbi, drasztikusabb megoldásoktól félnek.

Forrás: Popsugar

Olvass tovább!