Szőlőzsírok helyett ez a módszer vethet véget a cserepes ajkaknak

2024. január 13.
A szeles, hűvös időben nagyon sokan szenvednek a száraz, cserepes ajkaktól, amiken még a legtöbbet ígérő szőlőzsírok sem segítenek. Mutatjuk, mi a megoldás!

Feszülő, kirepedező, a sivatagnál is szárazabb ajkaktól szenvedsz, amit egyszerűen hiába kensz bármilyen szőlőzsírral? Nyugalom, egyáltalán nem vagy egyedül, nagyon sokakat érintő problémáról van szó, és ami még jobb hír: az internetes szépségguruk már elő is rukkoltak a megoldással, amivel neked is puha és hidratált szád lehet.

A „lip basting” trend lényege, hogy ajkainkat egyenesen megfürösztjük a tápláló készítményekben, csak úgy, mint amikor egy húst szeretnénk szaftosra sütni egy jó adag páclével vagy a saját zsírjával. Bár az analógia bizarrnak tűnik, a módszer tényleg működik az ajkakon is!

A legfontosabb, hogy először „radírozzuk le” ajkainkat valamilyen alacsony AHA-savtartalmú készítménnyel – használhatunk glikolsavat vagy laktózsavat például. Először kenjük fel a kémiai hámlasztót az ajkainkra, hagyjuk 10-15 másodpercig hatni, majd mossuk le. (Ha érzékenyebb a bőrünk, válasszunk természetes, gyengédebb PHA hámlasztót a művelethez.)

Ezzel a módszerrel hatékonyan eltávolíthatjuk ajkainkról az elhalt hámsejteket és jól előkészíthetjük őket a mély, alapos hidratáláshoz. Ezután következik tehát a második lépés, melynek során vastag, tápláló hidratáló krémet kenünk a szánkra, amit gyakorlatilag hagyunk „beleolvadni” az ajkak bőrébe. Érzékeny bőr esetén használjunk nyugtató hatású, például kamillavirág vagy panthenol tartalmú készítményeket, hogy egy kicsit visszaállítsuk a hámlasztás előtti állapotot.

A szakértők szerint ha mindennap lelkiismeretesen elvégezzük ezt a rutint, 2 hét alatt garantáltan megszabadulhatunk a száraz ajkaktól, és érzékibb, egészségesebb, élettel telibb szájjal hódíthatunk a téli hónapokban is! 

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images