Ennek a színésznőnek a legtökéletesebb a szája a tudomány szerint

2024. január 02.
Tudományos módszerrel sikerült megállapítani, hogy melyik sztár rendelkezik a legtökéletesebb ajkakkal – mutatjuk is a cikkben!

A szánk az egyik legérzékibb testrészünk, nem is csoda, hogy nemrégiben tudományos vizsgálat alá vetették, a sztárvilág tökéletes ajkait keresve! Természetesen itt is igaz, hogy a szépség szubjektív, ahogy az is, hogy különböző trendek is meghatározzák, mit tartunk szépnek – sokáig a vékony száj számított szexinek, egy ideje azonban már a dús, telt ajkak hódítanak.

Egy friss kutatásban 101 embert kértek meg – 52 nőt és 49 férfit – hogy értékeljenek bizonyos arcvonásokat hírességek képein, illetve szemmozgás-követést is végeztek közben, majd az így kapott adatokat kielemezve megállapították, hogy mely hírességek rendelkeznek a legtökéletesebb ajkakkal. Készen állsz a végeredményre? A kutatás talán meglepő, ugyanis a fényes és dús ajkak királynője, Kylie Jenner nem került fel a dobogóra. A vizsgálat szerint Taylor Swift, Keira Knightley, Angelina Jolie és Scarlett Johansson büszkélkedhetnek a legtökéletesebb és legérzékibb szájakkal.

Taylor Swift hosszú haj bob

A listából egyértelműen látszik, hogy nem csak a méret a lényeg: Taylor Swift és Keira Knightley például nem rendelkeznek kifejezetten dús ajkakkal, a közvélemény mégis érzékinek és nagyon formásnak látja a szájukat. Angelina Jolie és Scarlett Johansson persze kevésbé számítanak meglepő befutóknak.

Ez tehát a tudomány álláspontja, de természetesen az „ízlések és pofonok” szabály itt is nagyon igaz. Neked mi a véleményed: egyetértesz a listával?

Forrás: DailyMail Fotó: Getty Images