Hogyan fejlesztheted könnyen a sminktudásodat?

2024. január 18.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen a héten a facechartok előnyeiről mesél nektek, de egy izgalmas, amatőr és profi sminkesek számára is remek bemutatkozó terepnek számító facechart versenyről is hírt ad.

Az interneten megannyi sminktutorial áll a rendelkezésünkre, hogy új sminktippeket, termékeket, illetve különböző mesterfogásokat sajátítsunk el ahhoz, hogy szebbek lehessünk. Sosem volt a világ ennyire informatív a szépség kérdésében, ráadásul már a mesterséges intelligencia is felkérhető akár egy komplex arcelemzésre is. Ennek ellenére, ez az információmennyiség nem felcserélhető a sminkelés gyakorlati részével, miszerint a tudást alkalmazni is tudni kell. A sok megoldóképletből ki kell tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbbet, és az életünk részévé kell tennünk azt sminkrutint, amit kellő kifinomultsággal meg is valósítunk az arcunkon.

A sminkes világ jó pár éve kifejlesztett magának egy olyan gyakorló- és egyben alkotófelületet, ahol sminktermékekkel és sminkeléshez használt ecsetekkel lehet a sminkeket papírra festeni. A facechartokat először backstage használtuk a divatshow-k lookjainak dokumentálásához, ahhoz, hogy a modellek mind azonos sminkkel lépjenek ki a catwalkra. Majd a szépségtanácsadások dokumentációjához használtuk, nemcsak leírtuk, hanem le is festettük a hölgyeknek, hogy mit és hova kellene tenniük az arcukra. Ez a módszer évek alatt egy olyan varázslatos felületté nőtte ki magát, hogy ma már facechart-art néven is emlegetjük. Mint más kézműves tevékenységeknek, a facechart festésnek is megvannak a sajátos trükkjei, technikái és gyakorlással egyre magasabb szintre lehet emelni a kivitelezést. A facechart festés élménye mindenki számára elérhető akár hobbiként, akár gyakorlás céljából; nem mellesleg az arcunk kifestése is egy újabb szintre emelkedhet általa.

Inspirációs facechart: Krutek Jázmin

Facechart verseny – 2024-ben is

Idén immár negyedszerre hirdetjük meg azt a facechart versenyt, ahol egyszerre gyakorolhatsz, alkothatsz és a beküldött munkáddal nyerhetsz számos szuper ajándékot. Próbáld ki te is a facechart festés örömét, amivel nem csak egy új hobbira lelhetsz, de a sminktudásodat is fejlesztheted.

Minden infót itt találsz!

Gyere és nevezz te is!

Pro kategória zsűri 1. helyezett:facechart-smink-versenyA facechart készítője: Gődény Csilla

Amatőr kategória zsűri 1. helyezett
A facechart keszítője: Czire Denissza

Pro kategória közönségdíjas:A facechart készítője: Csalava Eszter

Amatőr kategória közönségdíjas:A facechart készítője: Sorosi Eszter