Indul az első magyar facechartverseny

2021. január 14.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen a héten egy izgalmas és kreatív sminkversenyről mesél nektek.

Látva, hogy mennyire várják – a 2 hónapja online folyó – PRO sminktanfolyamunk tanulói az oktatási napokat, megfogalmazódott bennem, hogy a jelenlegi helyzet miatt mekkora szükség és éhség alakult ki kreatív énünk megélésére. Életünk eddigi kikapcsolódási forrásai, amelyekkel újra tudtunk töltődni, jelentősen megcsappantak. Így érthető, hogy most olyan énidős tevékenységek hoznak nekünk örömöt a hétköznapokban, amelyek a négy fal között is elérhetőek.

Fotó: Jámbor Zsófia

Közben az sem árt, ha van egy cél, egy kihívás, egy megmérettetés, ami a kreatív turbináinkat még jobban felpörgeti. A gondolataim tovább cikáztak, hiszen pont elkészült az első saját NSM, azaz New School of Makeup facechartunk, ami egy igazi csapatmunka gyümölcse lett, és a Lady N nevet kapta. Rögtön arra gondoltam, hogy milyen izgalmas lesz látni, hányféle arcot álmodnak majd rá, hogyan kell majd életre a sminkek, ecsetek, az emberi kéz és képzelőerő jóvoltából.

Kattints tovább!

Ebben az elmesodrás állapotban azonnal jött is a villámcsapás: rendezzünk facechartversenyt! Az ötletelés lázában égve jobbnál jobb gondolatok születtek, és sorra nyíltak meg előttünk azok a lehetőségek, amik a versenyt a kitaláció síkjáról a megvalósításhoz vezették.

Nézzük csak:

• A Marie Claire online csapata nagyon szerette a kezdeményezést, többek között ez a felhívás is általuk jut el hozzátok, illetve Sütő Emese Franciska, az online szépségrovat szerkesztője vállalta a zsűri elnöki szerepét.
• A KAP Cosmetics (Kell A Púder), a magyar öko sminkbrand négy győztesnek azonnal nagyértékű sminkszettet ajánlott fel ajándékba, amiket ha megláttok, a lélegzetetek is eláll.
• A hab a tortán pedig az, hogy a nyertes pályaművek megvalósításra kerülnek profi modelleken, profi stáb közreműködésével egy olyan divatfotózáson, amelyet a Marie Claire online felületén kreditációval fog publikálni a tavasz folyamán. Hát ez nem maga a full menőség?

Tudom, mennyien vagytok, akik valamilyen kézzel készítős, kreatív tevékenységgel simogatjátok a lelketeket szabadidőtökben, de nem vagytok gyakorló sminkesek. Ezért a PRO kategória mellett meghirdetjük az amatőr kategóriát is. És azt még nem is mondtam, hogy lesz két közönségdíj is. Gyertek, és fessetek velünk!

Lady N, a facechart

Íme, a versenykiírás, katt IDE!