Egy plasztikai sebész feleségének szépségtitkai

2024. január 23.
Hollywoodban és világszerte egyre több felkapott plasztikai sebész emelkedett szintje sztárstátuszba a közösségi média beauty platformjain. Közülük az egyik legismertebb, a természetes hatású arcfiatalító beavatkozásairól és műtétjeiről ismert Dr. Amir Karam, aki félmilliós követőtáborának elárulta felesége, Netta időtlen szépségének titkát.

Az öregedés okozta folyamatokat (bőrszárazság, megereszkedett arcbőr, az arcunk térfogatának és zsírjának 10-25 %-os elvesztése, szaporodó ráncok, és még hosszan sorolhatnánk) valamint a hanyatló szépséget sok nő számára nagyon nehéz elfogadni, ráadásul elképesztően drága kezelni.

Egy „plasztikai sebész férj” persze megkönnyítheti a dolgunkat, és ha még nagyobb szerencsénk van, akkor nem is kell feltétlenül természetellenes, művi hatást keltő arcfiatalító megoldásokra gondolnunk. Nagyon jó példa erre a természetes hatást nyújtó Vertical Restore face liftjeiről híres San Diegó-i Dr. Amir Karam, aki nemrégiben az Instagramon közel félmilliós követő táborának elárulta, mitől is néz ki jobban felesége, Netta közel 51 évesen, mint 15 évvel ezelőtt.

Volumenvesztés ellen saját zsír?

A plasztikai sebész a videóban elmondta, hogy 35 év felett az arc zsírtartalma sajnos elkerülhetetlenül csökkenni kezd, ami nagyban befolyásolhatja az arcunk megjelenését. Erre az egyik legtermészetesebb eredményt adó, nem annyira drasztikus, mondjuk ki, „szikés megoldás”, a saját zsírral való pótlás, az arc feltöltése. A szakember azt mondja, sok kollégájához hasonlóan ő is előnyben részesíti a saját zsírral való töltést a rengetegféle töltőanyaggal, fillerrel szemben. A zsírfeltöltés, vagyis a lipofilling minimálisan invazív, többlépcsős, és nagyon szép eredményeket adó sebészeti beavatkozás az esztétikai plasztikai sebészetben.

A posztban a plasztikai sebész egy előtte és egy utána képet is megosztott Nettáról, szemléltetve, hogy milyen hatással is volt a feleségére az arcfiatalító beavatkozás, valamint azt követően egy kitartóan, napi szinten követett szépségrutin. „A feleségem a tökéletes példa rá, hogyan kell méltósággal öregedni. Amikor úgy érezte, hogy az arca veszített a volumenjéből, a saját zsírral való feltöltést választotta. Ráadásul mindez jóval több mint egy évtizede volt, azóta csodálatosan gondoskodik napi szinten a bőréről. Védi a napsugárzástól, egészséges és kiegyensúlyozott életmódot folytat.”

Az előtte-utána fotók között 3 év telt el, az első kép 36 évesen készült Nettáról, aki akkor négygyermekes anyukaként szeretett volna természetesen eredményt nyújtó fiatalító kezelést. Négy területen is töltötték az arcát, az eredmény pedig kifejezetten meggyőző, gyakorlatilag saját maga frissebb, fiatalabb verzióját láthatta a tükörben viszont.

Dr. Karam ezt követően egy közös, napjainkban készült képet is megosztott kettőjükről, ezen jól látható, hogy Netta Karam azóta sem sokat változott. Sőt, jobban néz ki, mint a 30-as évei végén, a beavatkozás előtt, ráadásul az eredmény is nagyon természetes.

Dr. Karam hozzátette, hogy a személyre szabott, aktív hatóanyagokkal dúsított bőrápolók, C-vitaminos, retinolos bőrápolásnak, és a sebész saját márkás The Trifecta bőrápolási rutinjának köszönhetően a felesége bőrének textúrája jobb, mint régen. Sokkal ragyogóbb, egészségesebb hatást kelt. Szerint míg ő maga láthatóan öregszik, a feleségére esetében ezt nem mondaná, 15 év elteltével is remekül fest, és az arc volumene is csodálatos.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Amir M Karam, MD (@dramirkaram)

Arra nem tért ki, hogy ezenkívül történt-e bármilyen más plasztikai beavatkozás a felesége esetében, így botox vagy esetleg arcfelvarrás. A videó alapján mindenesetre úgy tűnik, nem, és Netta szépségének titkát a saját zsírral való mértékletes töltés mellett a szuper hatékony hatóanyagokkal dúsított bőrápolásban és a rendszeres napvédelemben kereshetjük.

Fotó: Getty Images