3 idei frizuratrend, ami lekeveri a bobot

2024. január 30.
2023-ban soha nem látott magasságban szárnyalt a bobfrizura többféle verziója. Ha telítődtünk vele, jó hír lehet, hogy három erőteljes és nagyon más frizura számol le idén a bob egyeduralmával.
2024 frizuratrend

A bobfrizura állítólag az elmúlt egy év egyik, ha nem a leggyakrabban kért fazonja volt a nagyobb hajszalonokban. A fodrászokat szinte elárasztották a bobfrizura különböző verzióit kérő vendégek, akik olyan hírességek trendi bobhajai inspiráltak többek között, mint Zendaya, vagy Hailey Bieber. Ha eddig még nem estünk kísértésbe, akkor érdemes várni kicsit a bevallásával, és előbb megnézni, hogy mi is az idei három év legforróbb frizura ajánlata. A következő három frizuratrend olyan bobfrizurák sorát tolják le állítólag a trónjukról, mint az olasz, a box, vagy éppen a pillangó bob.

1. A hosszú haj reneszánsza

Jonathan Eagland, John Frida Salon vezető fodrásszal azt mondja, az idei év magával hozza a hosszú, rétegesen vágott haj divatját. Mindezt kifejezetten elegáns, minimalista módon kivitelezve. És hogy milyen is a klasszikus hosszú haj? Gondoljunk itt a divatbemutatók kifutóira, ahol egyenes vagy enyhén hullámos, de mindenképp fényes, finoman lehulló, néha a derekat „karcolóan” hosszú frizurákat láthatunk. Ami pedig az elválasztást illeti, az idei hosszú hajú frizuratrendben középre helyeződik a hangsúly.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

sara ramén (@saraloura) által megosztott bejegyzés

2. Finoman libbenő haj

Bár úgy tűnik, a fodrászszalonokban most legfeljebb egy, a haj végén történő egészségügyi vágás a legfontosabb kérés sokaknak, a mesterfodrász azt mondja, hogy a legtöbb hosszú hajba beépítenek finom rétegeket – akár látható, akár észrevehetetlen módon. „A szalonban különféle technikákkal szinte lebegő hatást adó rétegzéssel dolgozunk, tartást adva azokon a pontokon, ahol a hajnak erre szüksége van. Hosszú, légies, a szélben szó szerint libbenő lesz az eredmény, amolyan slow-motion frizura.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

3. Pixie hajvágás

Elképesztő mennyiségben áll rendelkezésre inspirációs forrás 2024-ben is, ha éppen hajvágásötleteket, új frizuratrendeket keresünk, filmekben, kifutókon, a közösségi médiában vagy éppen a vörös szőnyegen. Azoknak, akik a hosszú haj helyett valamilyen kurtább fazonra vágynak, az idén a pixie lehet az igazi. Az időtlen, mindig visszatérő klasszikusnak tartott rövid frizura felfelé ívelőben van már egy ideje, de idén csak még népszerűbb lesz. A fodrászok szerint ez a frizuratrend a szögletesebb arcformához szinte garantáltan jó választás, de nagyon szépen működik ovális, kerek és szív alakú arctípusok esetében is.

És ha mégis a bobnál maradnál, kattints a videóra!

Forrás: Who What Wear, fotó: Getty Images