A TikTok és az Instagram legjobb sminkjei

2024. február 01.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője egy egész sor izgalmas és aktuális sminktrenddel jelentkezik a héten. A legjobb Instagram- és TikTok-sminkek következnek.
tiktok-smink

Az elmúlt évek egyre inkább azt a tendenciát mutatják, hogy a social media felületeken „felhájpolt” sminkek vannak a legnagyobb hatással a divatot követő sminkrajongókra. Sőt, a TikTok generáció olyan mértékben befolyásolt, hogy aki eddig nem sminkelt és nem is érdekelte annyira ez a téma, még az is rákattan az aktuálisan futó lookokra, TikTok-sminkekre. A kérdés az, hogy ez egy jó hír-e? A szubjektív véleményem kétpólusú, miszerint sminkmesterként öröm látnom, hogy mennyi kreatív ötlet, inspiráció és termékismeret jut el a fiatalokhoz. A másik oldalam viszont az ízlésformálás felelősségét veti fel.

Hiszen az ember hajlamos automatikusan úgy érezni, hogy ami rázúdul nagy mennyiségben, az valóban szép is és jól is áll neki. A legnagyobb kérdés mégis ebben a digitális-étvágygerjesztő térben és létben az, hogy miközben a többnyire faceup-olt lányokat figyeljük a csodás sminkekben, mi hogyan érezzük magunkat? Tudunk-e elvonatkoztatni, vagy egyre kishitűbbé válunk? Elkezdünk-e mi is irreális szépségidolokat utánzó szűrőkkel posztolni? Vagy akár visszafordíthatatlan plasztikai beavatkozáshoz folyamodni? És végig gondoljuk-e, hogy ez rendben van-e? Legyünk résen, és tartsuk kordában az értékítéletünket. És ami a legfontosabb: szeressük egymást és leginkább önmagunkat, azért, akik vagyunk: kívül-belül!

Íme egy pár csodás és ízléses Instagram- és TikTok-smink a social media világából!

Strawberry makeup

tiktok-smink

Smink/styling: Rack-Rácz Ildikó, Modell: Tamara – Face Model Management, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

Blackswan

tiktok-smink

Smink/styling: Gonda Lolita, Modell: Eszter – Avantage Model Management, Haj: Illyés Gabriella, Fotó: Nikita Nikitin Photography

Mermaid makeup

tiktok-smink

Smink/styling: Németh Alíz, Modell: Evelin – Visage Model Management, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

Latte makeup

tiktok-smink

Smink/styling: Tóth Zsanett, Modell: Dóra – Elmagic Agency, Haj: Végh Virág, Fotó: Jámbor Zsófia

Foxy eyes

tiktok-smink

Smink/styling: Németh-Dobrovitz Ildikó, Modell: Kiss Kamilla, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

Cherry lips

tiktok-smink

Smink/styling: Csernóczki Judit, Modell: Graciella – Lake Models, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

Címlap fotó: Jámbor Zsófia, Smink: Páll Adrienn, Modell: Czikk Luca