Oscar 2023: a legszebb manikűr inspirációk a vörös szőnyegről

2023. március 20.
A 95. Oscar-gálán nemcsak a sminkek mozogtak a visszafogott és a klasszikus alkalmi stílus között, a sztárok manikűrjének a többsége is inkább a fényűző, de ízléses vonalon mozgott. A 2023-as vörös szőnyeges díjátadó szezonban azért jó pár extrém körömmegoldást is láthatunk.
Oscar 2023: a legszebb manikűr inspirációk a vörös szőnyegről
  • Idén nagyot mentek a halvány, natúr körömlakkok, a pinkes nude árnyalatok.
  • Az arany, ezüst árnyalatokra is többen szavaztak, de akadt jó pár bordós árnyalat is.
  • Aki mert, az nagyon mert: 3D-s, virágos megoldások, 14 karátos arany és gyémánt a körmön.

A ruhák, sminkek és hajak abszolút előtérben vannak a filmes és zenei díjátadók vörös szőnyeges forgatagában. Azonban a nagy készülődésben komoly szerepet kapnak a hírességek körmei is, amelyeket Hollywood legmenőbb köröm stylistjai álmodnak meg és készítenek el.

Megnéztük, hogy a 2023-as évben milyen színek, árnyalatok vitték a prímet inspiráció és manikűr téren, és melyek voltak a legemlékezetesebb megoldások, és legszebb manikűr kivitelezések – legalábbis eddig.

A nagy klasszikus – Oscar

Természetesen nem ért bennünket váratlanul, hogy a felvonuló sztárok által többnyire az eleganciát a fókuszba állító, és az időtlen szépséget ünneplő Oscar-gála vörös szőnyegén főleg szofisztikált, elegáns körmöket láthatunk.

Lady Gaga az intenzív vörös ajkaihoz idén egy visszafogott nude köröm árnyalatot választott, hozzá hasonlóan pedig Marion Cotillard is a light platformon mozgott. Igaz, ő az ugyancsak rövid, praktikus körmeihez az arany árnyalatnak hála mégis meglehetősen ünnepélyes körömfestéket választott, amely szinte beleolvadt az arany Chanel kistáskája színébe.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

𝙏𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙘𝙝𝙞𝙠 Nails (@tombachik) által megosztott bejegyzés

 

Tom Bachik manikűrmester munkájához képest 1 fokkal izzóbb megoldást választott kollégája, Kimmie Kyees, aki ügyfelének, Rihannának az Oscar-gálára egy vérvörös, mélybordóba hajló körömlakkot választott, ami az énekesnő extra hosszú körmein különösen jól érvényesült.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Celebrity Manicurist & Educator (@julieknailsnyc) által megosztott bejegyzés

Jessica Chastain ezüst Gucci ruhájához körömstylistja, Julie Kandalec személyre szabott, tökéletesen passzoló árnyalatú ezüst manikűrt készített. Kolléganője, Cate Blanchett szintén a természetesség kedvelője, így a natúr hatású sminkjéhez, hasonlóan rafinált, natúr, matt hatású köröm készült, ezzel lényegében csak még jobban kihangsúlyozta egészséges körmeit. Az ő választása a CND-s Kim Truong körömművészre esett, aki nagyon népszerű választásnak bizonyult idén.

manikur-inspiracio-voros-szonyegHalle Berry

manikur-inspiracio-voros-szonyegKerry Washington

Ő készítette Halle Berry légies hatású, körmeit, ahogyan Kerry Washington meseszép, finoman meleg hatású króm manikűrjét és Li Jun Lin sellőruhájához vizuálisan tökéletesen felnövő csillogó manikűr csodáját is.

manikur-inspiracio-voros-szonyegLi Jun Lin

Extrém manikűrök

Azért az extrém, látványos megoldásra éhes körömmániásoknak sem volt teljes aszály idén. Lizzo, pontosabban körömstylistja, Eri Ishizu egy tavaszi 3D virágorgiával vonta magára a fotósok figyelmét a Grammy-gálán egy pazar, élénk narancs, OPI termékekkel készült akril alkotással.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

eri ishizu (@eriishizu) által megosztott bejegyzés

Mary J. Blige ékszerszerű manikűrje sem volt szerénytelenebb alkotás, de a mi egyik nagy kedvencünk a Nails of LA alapítójának, Brittney Boyce-nak a munkája, amelyet Megan Fox viselt az idei zenei díjátadón. 14 karátos arany és gyémánt manikűr, amelyen 150 apró fehér gyémánt kapott helyet, egy-egy keresztben tömörülve a színésznő körmein.

manikur-inspiracio-voros-szonyegA$AP Rocky és Rihanna

manikur-inspiracio-voros-szonyeg

És végezetül az egyik nagy favoritunk, az egyetlen férfi indulónk, A$AP Rocky Rihanna párja, aki a várandós énekesnőt támogatva (első Oscar-jelölése alkalmával) egy Oscar-szobrot festetett körmére. Amerikai zászlóval és 100 $-os bankjegyekkel – az alkotás a már említett, zseniális Kim Truong (CND Nails) kreációja volt.

Fotó: Getty Images, CND, Instagram