Jön a szandálszezon – a legegyszerűbb lábápolási tippek

2024. április 02.
A vártnál gyorsabban köszöntött be idén a tavasz, éppen ezért érdemes már most kiemelten foglalkoznunk a lábunk szépségének és egészségének kérdésével. Bevált és egyszerű lábápolási tippek következnek.
labapolasi-tippek

Szinte minden egyes nappal melegebb van, szó szerint nyakunkon a tavasz. Ideje formába hoznunk lábunkat, hiszen egyik pillanatról a másikra a szandálszezonban találhatjuk magunkat, amelyet biztosan nem szeretnénk megviselt lábakkal kezdeni. Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője lábápolási tipekkel készült, és elárulta nekünk, hogyan varázsolhatjuk kifogástalanná a hűvös időtől és téli csizmánktól megviselt lábunkat, hogy akár már az első meleg napokon is bátran viselhessük kedvenc papucsunkat.

„A hosszú hideg hónapok után természetes, hogy lábunk nincs a legjobb formájában, könnyen alakulhattak ki rajta bőrkeményedések, vízhólyagok, amelyek eltántoríthatnak minket attól, hogy szandálra váltsunk a meleg napokon. De nem kell kétségbe esnünk, most még van elég időnk arra, hogy kifogástalan állapotba hozzuk a bakancsszezontól megviselt lábunkat. Kedvenc rituálém és lábápolási tippjeim elvégzésével azonnal látványos eredményeket érhetünk el” – nyugtatott meg mindenkit Károlyfi Edit.

Profi lábápolási rutin

Lábápolási rituálénk megkezdésekor a zárt cipők okozta bőrkeményedések eltávolítására kell koncentrálnunk. Ahhoz, hogy sarokreszelőnkkel vagy elemes lábradírozónkkal a leghatékonyabb módon szabadulhassunk meg a nem kívánt bőrkeményedésektől, első lépésként érdemes felpuhítanunk bőrünket. Ezt könnyedén megtehetjük egy kellemes 10-15 perces, 37-39 °C-os lábfürdővel, vagy akár egy jó, hámlasztó lábpakolással, amely egy praktikus zokniban rejti az értékes összetevőket. Hatóanyagok terén érdemes a glikolsavval gazdagított termékeket keresni, a frissítés és regenerálás terén pedig az aloe vera lehet szuper választás.

Miután bőrünk felpuhult, második lépésként a bőrkeményedések leradírozása következik, amelyhez a szakértő elsősorban elemes lábradírozó eszközt ajánl, hiszen ezekkel tökéletes alapossággal távolíthatjuk el akár az erősebb bőrkeményedéseket is. Ezt követően érdemes egész lábfejünket átdörzsölni egy gyengéd lábradírral, így varázsolva még simábbá talpainkat. Károlyfi Edit ehhez leggyakrabban bőrlágyító lábradírt használ. Bőrünk alapos, de kíméletes radírozását követően, langyos vízzel öblítsük le lábunkról a bőrradírt.

Lábápolási tippjeink közül az utolsó lépéseként pedig vágjuk formára, finoman polírozzuk át és lakozzuk ki egy nude lakkal körmeinket, hogy akármilyen hangulatban is kap el bennünket a forró nyár, minden ruhánkhoz tökéletesen passzolhasson színvilága.

labapolasi-tippek

„A szép, ápolt lábak titka a rendszerességben rejlik” – szögezte le a szakértő. „Ahhoz, hogy még az első meleg napok előtt búcsút inthessünk a megvastagodott bőrnek, és hosszú távon érhessünk el szép eredményeket, elengedhetetlen, hogy rendszeresen és gondosan ápoljuk lábfejünket. Habár kedvenc lábápolási rituálém elvégzésével azonnal látványos eredményeket érhetünk el ahhoz, hogy lábunk szépségét és puhaságát hosszú távon is élvezhessük, érdemes 1-2 hetente megismételnünk a teljes rutint, ezenfelül pedig minden este hidratálnunk talpunkat.”

Fotó: Getty Images