Tengeri kagyló köröm lesz a nyár slágere

2024. április 16.
Irizáló tengeri kagyló köröm tartja lázban a közösségi média legfrissebb trendeket követő szépségfanatikusait. Éteri hangulat, irizáló hatás és a tenger lenyűgöző színei teszik szinte kötelező és egészen forró nyári manikűrválasztássá.
tengeri-kagylo-korom

Úgy látszik, sokan kezdenek belefáradni a jól bejáratott klasszikus franciákba, a púderrózsaszínekbe, a puha, letisztult színekbe vagy éppen milliónyi mintát hozó manikűrökbe. Hosszú hónapok óta érezhető trend, hogy különböző formában és más-más körömtrend – legújabban a tengeri kagyló köröm friss verziója – részeként felbukkannak és egyre csak erősödnek a színváltó körömlakkok a manikűr részeként.

A híres műkörmösök egyre szebb, látványosabb példákat posztolnak, ahogyan rengeteg hollywoodi híresség is örömmel osztja meg aktuális irizáló manikűrjét – köztük Kylie Jenner, Jordyn Jones, Hailey Bieber és Megan Fox is. Közös bennük a gyöngyházfényű, néha szinte krómos hatás, színek terén pedig egészen széles a skála. Kék, kékeszöld, magával ragadó sárgák, türkiz jelenik meg a repertoárban.

Tengeri kagyló köröm – óceáni tematika

A sellő, kagyló vagy osztriga, azaz az óceáni ihletésű trendek egyre szebb példákat kínálnak, legalábbis a szépségiparban. Ilyen köztük a kagyló ihlette manikűr, vagyis a tengeri kagyló köröm trend, amely szinte művészetté emeli a körömfestést. Fényes, szemkápráztató, a kagylóhéj textúráját és a kagylóhéjak sokszínű árnyalatait utánozó körömszépségek lepték el a közösségi médiát a szépség témájú posztok között. Ezek közül is a legszebbek a „multikolor” kagyló körmök.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Isabel May (@isabelmaynails) által megosztott bejegyzés

A végtelen variációt – köztük a 3D-s realisztikus kagyló manikűrt, vagy a „fodros” széleket idéző, netán ékszerekkel kiegészített díszesebb alkotásokat – kínáló trend irizáló típusa egyszerre játékos, elegáns, és merész. A színváltós körömlakkokkal vagy krómpigmentekkel, -porral készült körömfestésnél tényleg lenyűgöző, egészen sokféle hatást adó lehet az eredmény.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Zola Ganzorigt (@nailsbyzola) által megosztott bejegyzés

Kylie Jenner egyik legutóbbi manikűrje a tökéletes példa erre. A híresség és a szintén – legalábbis a maga a területén és a közösségi médiában – széles körben ismert körömművész, Zola Ganzorigt a szezon legszebb tengeri kagyló köröm alkotásával debütáltak a műkörmös Instagram-oldalán. A kép kísérőszövege csupán annyi: vacation nails, vagyis nyaralós körmök, de a kép és a manikűr hangulata alapján ez adja is magát.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ERICA, Branch Out Beauty 🌿 NAIL ART| HALIFAX (@ericasbranch) által megosztott bejegyzés

A sokszínű, szemet gyönyörködtető árnyalatokban játszó tengeri kagyló köröm zseniális választás a késő tavaszi vagy nyári napokon. Ha otthon szeretnénk elkészíteni és nem riadunk meg az ombre verzió készítésétől sem, érdemes sokféle színnel felszerelkezni (legyen az krómpor vagy irizáló körömlakk), majd az alapréteg felvitele után szabadon engedni a fantáziánkat.

@colourpopco

It’s called being resourceful 💅@AnahiVictoria shows us how to create metallic chrome nails with just nail polish and an eyeshadow using stone cold fox mega palette 🤍

♬ sail away – lovelytheband

Az amúgy is dübörgő sellőmánia miatt egészen sokféle, ehhez a trendhez illeszkedő körömlakkból válogathatunk, de persze a saját ízlésünkre szabott mintákkal is párosíthatjuk.

@riyathai87

3D seashell nails made with Aurora pearl & 3D Dimond gel 🐚 🌊🧜🏿‍♀️🪸🦈RIYA Products : 059 ,188,185,187 💎3D Dimond gel🐚 Aurora pearl 04✨ #riyareflectivegel 04🛒🛒 🛍Shop 𝐑𝐢𝐲𝐚𝐬𝐧𝐚𝐢𝐥𝐬.𝐜𝐨𝐦 💅🏼

♬ Seen It All – Nike Featuring Chong The Nomad

Fotó: Getty Images