Nyári bomba alak, így hozd magad csúcsformába

2024. június 03.
A nyári bomba alak eléréséhez manapság rengeteg extra segítséget vethetünk be, amivel jelentősen fokozhatjuk a sikert. A nyári csúcsformánk eléréséhez mutatunk néhány kiegészítő megoldást és segítséget a szépségszektorból.
nyari-bomba-alak

A nyári szépségrutin nem éppen a legkarcsúbb. Rengeteg területen tudunk kiegészítő lépésekkel tenni a szépségünkért és a bomba alakért. A szépségrutin számos tényezőtől függ, fontos, hogy milyen is a kiindulási alapunk, mik a céljaink, illetve az életvitelünk és a rendelkezésre álló idő, valamint az anyagiak is sokat nyomnak a latban.

Nyáron a feszesítést-formálódást, a fogyást, a szőrtelenítést, az önbarnítást állítjuk sokan a fókuszba, előkerülnek a megfelelő „kiegészítő” szérumok, cellulit elleni habok, nő a heti edzések száma, de lehet, hogy egészséges és biztonságos fogyókúrás étrend-kiegészítőket és teákat is szeretnénk bevetni a sikerért. Íme néhány tipp és termék, amely segíthet elérni és fenntartani a kívánt eredményeket.

1. Szőrtelenítés

A láb simasága része a tökéletes test, nyári bomba alak ideális képének. A gyantázás sokak kedvence, mert tartós eredményt biztosít és a szőrszálak idővel vékonyabbá válnak, míg a borotválkozást (annak ellenére, hogy gyors és egyszerű megoldás) sajnos gyakrabban kell ismételni. Az epilálás szintén nagy favorit, bár meglehetősen macerás és fájdalmas. Tartósabb, mint a borotválkozás, és a szőrszálakat a gyökereiknél távolítja el – igaz sokszor a kinövő szőrök be is nőhetnek, gyulladhatnak később. A lézeres szőrtelenítést szintén egyre többen választják, hiszen hosszú távú megoldás, igaz, drágább és több kezelést igényel.

2. Önbarnítás

Az önbarnító krémek és habok a Kánaánt hozták el a világosabb bőrű napkerülők számára is. Manapság már könnyen alkalmazhatók és gyors eredményt adnak. Cserébe viszont érdemes jól előkészíteni a bőrt, hogy a nyári bomba alakhoz mesés, egységes napcsókolta szín társuljon. Alkalmazás előtt mindig radírozzuk le a bőrt, hogy egyenletes legyen az önbarnító hatása.

@brirubinich

self tan review part 2: @sttropeztan x Ashley Graham luxe whipped creme mousse 🍦🤎✨ #selftan #selftanner #selftanning #selftanroutine #selftanningmousse #selftanningroutine #selftandrops #selftanhack #selftanhack #sttropez #sttropeztan #sttropezselftanner #sttropezreview #sttropezexpresstan #tanningtips #tanningmousse #athometan #spraytan

♬ original sound – Bri Rubinich

3. Narancsbőrkezelés

A nők egyik leggyűlöltebb testtel kapcsolatos problémája a narancsbőr. Sokan edzünk, szaunázunk, masszázsra járunk, hogy leszámoljunk vele és minél közelebb kerüljünk a bomba alakhoz, és a tökéletes „bikini body” képéhez . Otthon a masszázshengerekkel tehetünk ellene, különböző szérumokkal, vagy speciális, cellulit leggins bevetésével. Ezek serkentik a vérkeringést és csökkenthetik a narancsbőr láthatóságát, de a narancsbőr elleni testápoló krémek és gélek is segíthetnek bennünket. Koffeint, retinolt vagy hialuronsavat tartalmazó terméket válasszunk, járjunk kitartóan edzeni a szemmel látható sikerért.

@melissa.lattari

Felling bloated and having cellulite is something almost all women experience. It’s totally normal, but sometimes it can make me feel a bit self-conscious. So here are six simple things I practice to help improve my skin and bloating: 🍹Less sugary drinks & alcohol: It’s important not to have too many sugary drinks like soda & alcohol. They can make you eat more snacks than you need, which might increase body fat and make cellulite more noticeable. 💧More water: Try to drink plenty of water every day – about 2.5-3L. Water is super good for you; it helps detox your body can make you feel less puffy. 🥗 Eat Fresh Foods Instead of Packaged Snacks: Foods that come in boxes or bags often have a lot of salt, which can make your body hold onto water and make cellulite look more obvious. Eating fresh fruits, veggies, and other natural foods is much better for you. 🧹 Try Dry Brushing: Spend 10 minutes each day using a special brush on your skin. This helps your body’s cleaning system work better and can reduce the look of cellulite. 🥙 Eat a Balanced Diet: Make sure you’re eating a good mix of foods – like proteins (found in things like chicken and beans), healthy fats (like in nuts and avocados), and carb cycle. This helps your body stay healthy and strong. 🏋️‍♀️ Exercises: Activities like circuit training (doing different exercises one after the other), lifting weights, or running fast for a short time are really good for making your muscles stronger and can help make cellulite less visible. If you want to completely transform your body from the inside out, lose those last 10-15 pounds of stubborn fat, reduce cellulite, bloating, and start practicing new habits that will help you become the woman you envision, make sure to sign up early for my New Era Challenge. You will have complete access to: ✅ Structured workouts ✅ Meal plan ✅ Habit tracker ✅ Podcast recommendations ✅ Gain flexibility ✅ SWEATNGLOW Community I am only taking 100 girls so make sure to sign up before spots fill up 💪🏽 #fyp #bodytransformation #workoutplan #cellulite #reducecellulite #workoutprogram #fitness #fitnesstrainer

♬ GIVE IT TO ME X LONDON BRIDGE – ALTÉGO

4. Edzés

Kardiofronton a nyári bomba alakért válasszuk a futás, biciklizés, vagy úszás triója közül a számunkra kedveset, ezek nagyon szépen segítenek kalóriát égetni és zsírt veszíteni. Az erősítő edzések közül a súlyzós edzés, saját testsúlyos gyakorlatok, például guggolások és fekvőtámaszok azok, amik szép tónusossá teszik az izmokat. Amennyiben a rugalmasságot növelnénk és erősítenénk a mélyizmokat, jöhet a jóga és a pilates.

5. Fogyókúrás étrend-kiegészítők és teák

A zöld tea természetes antioxidánsokban gazdag és serkenti az anyagcserét, így lehet akár napi társunk is, de választhatunk specifikusan a fogyást, méregtelenítést célzó teakeverékeket is. Ne sajnáljuk magunktól a protein shake-eket sem, ezek segítenek fenntartani az izomtömeget diéta alatt és csökkentik az éhségérzetet. A nyári bomba alak eléréséhez választhatunk egy, a nekünk, a szervezetünknek valóban megfelelő étrend kiegészítőt. A lényeg, hogy a fő szempont minden esetben a mi bőrünk és testünk egyedi igényeinek épsége, egészsége legyen, a kitűzött szépségideál eléréséhez vezető úton is.

Collistar Superconcentrate Elasticizing Even Finish feszesítő kezelés
Az olasz márka rugalmasság fokozó szuperkoncentrátuma kifejezetten izmos induló a bikini body eléréséhez való felkészülést segítő szépségkedvencek között. Egy olyan, zseniálisan kitalált rugalmasság fokozó zseni, amelye egyenletes végeredményt nyújt, nappali és éjszakai használatra is alkalmas. A több,mint 90%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmazó kezelés szuper aktív, koncentrált formulája megadja a bőrnek mindazt, amire szüksége van. Önmagában is hatékony, de persze jól kombinálható egyéb Collistar testkezelési termékkel is. Intenzíven táplál, a viaszvirág kivonat pedig azonnali ragyogást ad, kiegyenlítve a bőrt.
Dr Kelen Fit Body Pro alakformáló gél
Szuper társunk lehet a formálódásban, ha az edzés mellé szeretnénk egy bombabiztos kiegészítő szépségterméket. A sikeres izom-, alakformálás (szálkásítás) lényege a testzsír százalékunk csökkentése az izom megőrzése mellett, mindebben pedig ez a funkcionális gél extra segítség lehet. Edzés előtt érdemes bevetni, és alaposan bemasszírozni a formálandó testrészt, izmot. Gyorsan beszívódik és a bőr kondicionálásában is részt vesz. Az alkalmazás során jelentkező melegérzés és bőrpír miatt nem kell aggódnunk, ez ugyanis a fokozott mikrokeringést jelzi.
Vagheggi Sinecell cellulit leggings
Az olasz márka intenzív kezelése ödémacsökkentő hatással újdonság a cellulit kezelésben, amit jó eséllyel imádni fogsz. A puha gél, amellyel a rugalmas leggings-t átitatják, a Jania rubens vörös alga tengeri hatóanyagait és a különleges cellulit ellenes hatással rendelkező koffeint juttatja a test bőrére. A rugalmas leggings minden alakra és méretre alkalmas; enyhe mosószerrel mosható, tárolható, majd az utántöltőben található speciális termékkel való átitatás után többször is újra felhasználható.
St.Tropez Self Tan Ultra Dark Violet Bronzing Mousse önbarnító hab
Az idei év szenzációs újdonságával jött ki az önbarnítás terén, számtalan díjat megnyerve, a St.Tropez. A Self Tan Ultra Dark Violet hab az eddigi legmélyebb barnulást ígéri, mindezt hab formában. Ha maximalista vagy ezen a fronton (is), és professzionális erősségű önbarnítót keresel, ez a melanin erősítőkkel dúsított önbarnító lehet számodra az igazi. A barnulást az abszolút maximumra növeli, itt a formulában a kiváló ibolya alap kiegyensúlyozza a barnulás tónusait a természetes, gazdag, olíva alapú barnulás érdekében. Mindezt alig 8 óra alatt, tagadhatatlanul napsütötte állapotot biztosítva. -t szerénykedés nélkül hívhatjuk az önbarnítás mesterének. Mára nem csak a UK-ben, hanem az USA-ban is a legnépszerűbb prémium önbarnító márka. Termékeiben tökéletes összhangban vannak a hidratáló, bőrápoló és önbarnító hatóanyagok, valamint a kellemes illatok. Termékeivel igazán megkönnyíti a vágyott szín elérését rövid időn belül. Széles választékából mindenki megtalálja a kedvére valót: spray, krém, vagy hab formátum; arcra & és testre való termékek; kezdőknek való termékek, termékek olyan esetre, amikor el kellene távolítani az önbarnítót, profi – tapasztalt önbarnítóknak szóló termékek, tehát minden, ami a témában szóba kerülhet.
TRME súlykontroll csomag
Az öt tagból álló ageLOC TRME (4 étrend-kiegészítő és 1 ételnek minősülő termék) minden eleme más-más előnnyel jár. A rugalmasan alakítható rendszerrel a céljaidnak megfelelően kiválaszthatod mi is az, ami neked segít a testi egyensúly és a súly-kontroll elérésében. Az amerikai piacot meghódító \"kit\" egyben, maximális fókusszal is bevethető a fogyásért, de ha a kompakt csomag egyes elemeit szeretnénk csak beilleszteni az életünkbe, az is lehetséges. Például választhatod külön a TRME MyEDGE (segít korlátozni az étel utáni sóvárgás érzését), a TRME MyGOAL (hozzájárul a fogyáshoz), TRME RealMe (megakadályozza a máj általi zsírfelhalmozódás) és a TRME M-BARS (étkezéshelyettesítő) csomagot is.
HV Spring Detox Duo Pack
Bőrünk nap, mint nap ki van téve a káros külső hatásoknak, melyek bőrproblémákhoz vezethetnek. Az ápoló termékek mellett a méregtelenítés is sokat segíthet, hogy megszabaduljunk a szennyeződésektől, amelyek gyulladáshoz vezethetnek. Ha a problémás bőr, a felesleges kilók és a narancsbőr ellen teljes hadikészültségben indulnánk el, akkor az egyik legkomplexebb fegyverünk a Spring Detox Duo Pack teakeverékek lehetnek. Az orvosok és természetgyógyászok által összeállított receptúra alapján készült teákkal belülről gondoskodnak az egészséges, gyönyörű bőrről.
Foreo Peach 2 IPL tartós szőrtelenítő készülék
A bőrhűtő rendszerrel megalkotott könnyű, hosszú távú szőrtelenítés útját ígérő kecses készülék nem kevesebbet ígér, mint hogy a hosszan tartó szőrtelenítési technológiával a testünk minden szőrszálát eltünteti. Az IPL készülék erőteljes fényimpulzusokkal dolgozik a sima bőrért a szőrtüszők fejlődésének megállítására, illetve a regenerálódási ciklus megzavarására. Sötétebb bőrtónusok és kezdeti használat esetén mindenképp érdemes a legalacsonyabb fényintenzitási szinttel kezdenünk, majd fokozatosan növelnünk azt.

Fotó: Getty Images