Így érheted el a nyári csúcsformádat!

2020. június 12.
Minden év elején elhatározzuk, hogy ezen a nyáron a bombaformánkat hozzuk? Aztán valahogy mégsem jön össze? Még most sem késő belevágni.

Azt mondják, hogy minél idősebbek leszünk, annál nehezebb leadni a pluszkilókat. Nem igazán hittem el, míg nem töltöttem be a 40-et. Aztán rá kellett jönnöm, hogy már nem elég egy kéthetes, szigorú diéta (ráadásul azt is be kellett látnom mostanra, hogy nem is egészséges), ahogyan az sem elég, ha hébe-hóba mozgunk csak.

nyar-bombaforma-fogyas

Képünk persze csak illusztráció!

Az idei év elején elhatároztam, hogy véget vetek az örökös nyafogásnak, nincs mese, életmódot kell váltanom. Először is elmerültem a kalóriaszámlálásban, letöltöttem egy applikációt, és még egy szem almát vagy egy pohár fehérbort is beírtam, hogy tisztában legyek vele, mi mennyi. Voltak is komoly meglepetések!

Míg korábban azt hittem, ha kenyér nélkül eszem egy-két szelet sajtot zöldségekkel, az nagyon diétás. Rá kellett jönnöm, hogy sajnos a magas zsírtartalmú sajtokat mellőznöm kell, ha fogyni szeretnék, annál ugyanis még egy szelet kenyér is kevesebb kalória. A kalóriaszámlálástól ne ijedjünk meg: 1-2 hónap alatt annyira el lehet sajátítani a tudást, hogy én például már nem használom az applikációt. Azért a boltban még mindig megnézem a termékeken a feliratokat – mi mennyi kalória. A rendszeres és egészséges táplálkozás tehát alap, ha pedig fogyni is szeretnénk, a kalória- és a zsírbevitelt érdemes egyaránt csökkenteni. Időnként nem baj persze, ha az ember kileng, és befal egy fél pizzát, de akkor másnap picit megint jobban oda kell figyelni. Ez lett az én taktikám. És szép lassan fogyni kezdtem.

A rendszeres mozgás viszont már sokkal nehezebben ment. Nem igazán tudok sport tekintetében komoly múltat felmutatni. Sosem éreztem korábban, hogy hiányozna a mozgás. Bár tiszta sor, hogy a súlycsökkenés elsősorban a táplálkozáson múlik, azért 30 százalékban számít a mozgás, a sport is. A karantén hozta el ezen a téren a megoldást: felfedeztem egy szuper YouTube-csatornát (írtunk már szuper appokról ITT), amit könnyen be tudtam iktatni az életembe. Kitartó voltam, és pár hét után azt éreztem, hogy már a nehezebb feladatokat is bírom, és hogy tovább tudom tartani magam plankben. Ez adta a további lendületet: olyan jó érzés volt, hogy fejlődök, hogy azóta is majdnem minden héten háromszor tornázom itthon. A kitartást az is segítette, hogy elkezdtem a torna alatt okosórával mérni a teljesítményem. Sokat segít, hogy látja az ember, mennyi kalóriát égetett el egy 45 perces torna alatt.

A helyes táplálkozás és a mozgás mellett persze jól jött némi plusz. Elkezdtem egy alakformáló programot még a karantén előtt, amely biztos vagyok benne, hogy nagyban hozzájárult a súlycsökkenéshez, és mellette bónuszként a narancsbőr csökkenéséhez is. Igaz, sajnos a karantén közbeszólt, és a programot egy időre fel függesztenem kellett a bezárások miatt, de a kihagyás szerencsére nem okozott végül kárt.

A mozgáson és a diétán túl

Az alakformáló program, amelyet kipróbálhattam, egy kombinált és személyre szabott kezeléscsomag volt. Az első találkozás lényegében egy konzultáció, ahol felmértük, hogy mely területen lenne ideális nekem a kezelés, és szakértői tanácsot kaptam, hogy pontosan mely kezelések kombója lenne a leghatékonyabb. A kezeléseket pedig felváltva alkalmazták rajtam.

Az egyik az UltraContour kezelés volt. A fókuszált ultrahangos zsírbontás műtét és fájdalom nélkül szünteti meg a zsírfelhalmozódást. A kezelés tényleg teljesen fájdalommentes, a lényege pedig, hogy az ultrahangos fókuszpontok szétroncsolják a zsírsejtek falait, hogy a zsírunk kiürülhessen a szervezetünkből. A kezelés után egy nyirokmasszázs következik, hogy a zsír a nyirokkeringésen keresztül könnyebben távozhasson. Fontos viszont, hogy mivel a nyirokrendszer a májon keresztül ürül, nagyon oda kell figyelnünk a rendszeres és bő folyadékbevitelre, és ajánlott például májregeneráló gyógynövényteákat is fogyasztani (ilyen például a jól bevált máriatövis). Egy terület (nálam ez a comb külső és hátsó része volt) esetén minimum 4 és maximum 18 alkalom javasolt. A heti rendszerességgel végzett kezeléssorozattal egy hónap alatt akár 2-6 centimétert is csökkenhet a körméretünk.

A zsírbontás mellett fontos a narancsbőr elleni fellépés is. Az egyik leghatékonyabb kezelés erre ma a VelaShape technológia, amelyet már évekkel korábban is próbáltam, és akkor is nagyon bevált. A módszer több eljárást egyesít: bipoláris rádiófrekvencia, infravörös fényenergia, negatív nyomásterápia és manuális masszázs segítségével feszesít és bontja a narancsbőrt.

Az infravörös energia kívülről melegít, míg a rádiófrekvencia 2-3 centiméter mélyen melegíti fel a narancsbőrt előidéző szöveteket. A hő hatására fokozódik a vérkeringés, több oxigén jut a területre, ennek a hatására pedig úgy beindulnak az anyagcsereáfolyamatok, hogy öröm nézni… A „beavatkozás” láthatóan csökkenti a zsírsejtek méretét, a bőr felületén található gödröcskék szépen lassan eltűnnek, azokat ugyanis a kötőszövetből kitüremkedő zsírsejtjeink okozzák. A vákuum és a görgős masszírozófej feladata éppen az, hogy serkentse a levált méreg- és salakanyagok nyirokkeringéssel való távozását.

A program két alapeleme mellett kipróbálhattam a biostimulációt is, amely az izmokat fejleszti, és átdolgozza a felszíni területektől egészen a mélyizmokig a teljes szövetrendszert. A kezelés során apró tappancsokat helyeznek esetemben a combra, amelyek izomösszehúzódást eredményeznek. Bevallom az elején furcsa volt, de hozzá lehet szokni, és ami meglepő, hogy másnap ugyanúgy izomlázam volt, mint egy erős torna után. A programban még két kezelés szerepelt: az úgynevezett mélyzsírégető fásli és az intenzív nyirokmasszázs. Előbbi a hideg-meleg hatás, az illóolajok és egy speciális fáslizó technika segítségével gyorsítja a zsírbontást, tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint félmúmia állapotban feküdni, és kivárni a fél órát. A módszer egyébként tökéletes a vizesedés ellen is.

Az intenzív nyirokmasszázs egy olyan speciális nyomásterápia, amely a nyirok- és a vérkeringést serkenti. A kezelések hatását pedig ebben az esetben is érdemes rengeteg folyadék fogyasztásával erősíteni.

Bár még nem értem az utam végére, valahol körülbelül fél úton járok, a kezelés segített, hogy ne rekedjen meg a fogyásom, míg a bőröm láthatóan szebb lett: kevesebb zsír, kevesebb narancsbőr. Egyértelműen sokkal jobban érzem magam a bőrömben tőle.

A kezelésekről bővebb infót a Bársony Orvos-Esztétika oldalán találtok.

Olvass tovább!

Promóció