Vízálló smink, ezekre figyelj, hogy ne csússzon el

2024. június 06.
Vízálló smink – szinte alap nyáron, akár vízpartra készülünk, akár szeszélyes, esős időjárásra. Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen a héten a vízálló sminkek témakörét járja körül.
pall-adrienn-vizallo-smink

Az idei nyár elég szeszélyesen indul. Alig van nap, hogy ne szakadna le az ég. És a csapadékmentes napok is elég fülledtek, így művészet a nem vízálló sminkünket maszatmentesen megtartani az arcunkon. „Kinek van ideje és energiája non-stop „touchupolni” a nap folyamán?” – hallom sokaktól, és ezért inkább nem sminkelnek nyáron.

A jó hírem viszont az, hogy szinte minden sminkmárkánál elérhetőek már azok a terméktípusok, amelyeket pont a hosszan tartó jellegük miatt szeretünk. Ezek a dekortermékek, vízálló sminkek az arc teljes területére megoldást jelentenek, hiszen kiemelten víz- és dörzsállóak. És vannak alapozók, színezett hidratálók, BB krémek, amelyek pedig UV elleni védelmet is kölcsönöznek az arcunknak.

Hogy megjöjjön a kedvetek a nyári ragyogáshoz, íme néhány hasznos tipp, hogyan és milyen anyagokkal érdemes a fülledt és esős nyári napokon, vagy éppen vizes környezetbe elindulva sminkelni.

Vízálló sminktippek

pall-adrienn-vizallo-smink

1. A szemöldökformázáshoz ceruza helyett használj gélállagú tartós festéket, amelyet divatosan, tűecsettel vigyél fel, imitálva a szemöldökszálakat.

2. A szemhéjra használhatsz szemfestékbázis primert, amely a rákerülő porfestéket, mint egy ragasztó, magához tapasztja, így garantálva a tartósságot.

3. Szemfestékként a gélállagú, de porosra száradó vízálló szemhéjfestékek is csodásan működnek egész nap a szemhéjon, különösen, ha elhagyod a korrektort alóla.

4. A szemceruzák szerelmesei válasszák az önhegyező dörzsálló formulákat. Szuper tipp: ne a szempillatőre, hanem a felső vízvonaladra fesd a ceruzát, sokkal természetesebb lesz az összhatás.

5. Szempillaspirálból feltétlenül vízállót használj, ez az első, ami el szokott kenődni.
A rúzs és a pirosító lehet ugyanaz a termék, hiszen a kétpólusú csókálló likvid rúzsok remekül felvihetők alapozó ecsettel az arcrózsádra is, így ott is garantált a hosszan tartó hatás.

Szöveg: Páll Adrienn

Vezető fotó: Smink/styling: Knáb Anita, Modell: Sárközi Hanna, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia