A puha ajkak titka olcsó és hatásos: mellbimbókrém

2024. július 12.
A puha ajkak mellbimbókrémmel való ápolása nem új keletű trend. A közösségi médiában már nyolc évvel ezelőtt is nagyot ment ez a szépségtipp, amely ráadásul nem csak hatásos, de pénztárcabarát is. A mellbimbókrém mint ajakbalzsam most megújult erővel tér vissza!
puha-ajkak-mellbimbokrem

A TikTokon nagyon népszerű szépségtrükk a puha, ápolt ajkakért folytatott harcban egy meglepő, de kicsit sem elérhetetlen bőrápoló termék bevetése. Ha kiszáradt, feszülő bőrérzetet tapasztalunk a szánkon, akkor a puha ajkak mellbimbókrémmel könnyen megvalósítható célkitűzésünk lehet.

A lanolinos ajakpuhítás

Már 2016-ban is olvashattunk arról, hogy szépségfronton akadnak, akik a megszokott ajakápoló termékek sokszínű köre – ajakápoló balzsamok, vitaminnal dúsított tápláló ajakfények, gyengéd ajakradírok, kényeztető ajakpakolások – helyett inkább a kisebesedett mellbimbók gyógyítását, ápolását célzó krémek után nyúlnak a polcokon. Akkoriban a 7 dolláros Lansinoh HPA Lanolin Tube krém neve terjedt az interneten a hatásos szépségtrükkre vadászók körében. Nem véletlenül, valóságos rajongótábora lett a puha ajkak terén elért eredményeinek köszönhetően, viszonylag nagy kiszerelésben, jó áron juthatunk állítólag tényleg hatásos „alternatív ajakbalzsamhoz”.

Az internetes vásárlói visszajelzésekben volt, aki azt mondta, hogy hiába próbált ki korábban mindent, és olvasott utána a száraz ajkak kezeléséről szóló témának, nem talált megoldást. Rengeteg Amazon-értékelés és online fórumos javaslat után végül úgy döntött, hogy esélyt ad a puha ajkakért használt mellbimbókrémnek, miután rengeteg felhasználó dicsérte. Mindezt meglepő módon nemcsak a mellbimbók bőrének szépítése, hanem a puha ajkak terén végzett hatásáért is.

@lansinohfamily

The best lipbalm you’ll ever use #fyp #lipbalm #lansinoh #lanolin #iykykyk #lipcare

♬ original sound – ginny and georgia <3

A sérült, irritált bőrre kifejlesztett krémet alapvetően a szoptató kismamák kedvenceként ismerik, de elsöprő eredményekről számoltak be többek között a reddites felhasználók is, akik a száraz, repedezett ajkaikra próbálták ki a terméket. „Vicces, hogy ameddig szoptattam, soha nem használtam. Három hónapja találtam egy teli tubust és eddig ez a legjobb az ajkaimra. Napközben csupán egy ajakceruzát használok kontúrozáshoz és a szám színezéséhez, majd rákenem az ajkaimra a mellbimbókrémet. Rengeteg pozitív visszajelzést kapok.” Volt, aki arról írt, hogy minden ajakápolóját kidobta, és maradt a mellbimbókrémnél, amelyet a vazelinnel jobb megoldásnak tart a puha ajkak érdekében. Mondván, hogy behatol bőr mélyébe és tényleg láthatóan hidratál.

Puha ajak mellbimbókrémmel újragombolva

Idén ismét fellángolt ez a trend, egyre több TikTok-videó készül a puha ajkak és a mellbimbókrém témakörben. A sok márka kínálatában és a gyógyszertárban egyaránt fellelhető mellbimbókrémek népszerűsége nem véletlen, többségében okkluzív összetevőket tartalmaznak. Így például méhviaszt vagy vazelint, utóbbi nemcsak puhítja a bőrünket, hanem meg is nyugtatja.

@dermdoctor

#duet with @franzruizz helpful but some people are allergic #dermdoctor #chappedlips

♬ original sound – ozu ♚

Ezek a krémek többségükben segítenek megkötni a nedvességet is, védik a bőrt és kifejezetten tápláló, hidratáló formulával bírnak, emellett pedig bőrpuhító összetevőkkel vannak felvértezve. Ugyanakkor érdemes biztosra mennünk, ha a puha ajkakért vetnénk be, keressük a tiszta, hipoallergén termékeket. Csakis a nem vényköteles mellbimbókrémek után nyúljunk, ha az ajkainkra szeretnénk kenni belőle.

@isaidwoahhhhh

♬ original sound – Emily Billings

Győződjünk meg, hogy valóban biztonságosak-e számunkra az összetevők, mielőtt rendszeresen elkezdjük alkalmazni a puha ajkak érdekében. Végezzünk egy bőrallergiatesztet is, hogy elkerüljük az esetleges irritációt, allergiás reakciókat.

3 tipp

puha-ajkak-mellbimbokrem

Lansinoh HPA Lanolin univerzális krém, 10 ml, 4640Ft

puha-ajkak-mellbimbokrem

Weleda Mama mellbimbóbalzsam, 25 g, 4860 Ft

puha-ajkak-mellbimbokrem

Ziaja Mamma Mia lanolinos mellbimbókenőcs, 15 g, 1690 Ft

Fotó: Getty Images