Hajregenerálás otthon: így hozd helyre a hajad!

2024. július 22.
A hajregenerálás otthon ma már szinte professzionális magasságokat karcol. Zseniális formulák, célzott hajápolók és kényeztető textúrák segítenek a száraz, szöszös, töredezett nyári haj problémájával leszámolni.
hajregeneralas-otthon

Amennyiben a programokkal zsúfolt nyári időszakban jut végre egy kis extra időnk magunkkal törődni, és ezt a hajunk helyrehozására szeretnénk szánni, rengeteg a lehetőség. Kompenzáljuk a nyaralás, pihenés alatti lazaságot, valamint a károsító tényezőket a szépségpiac adta kismillió lehetőséggel, hogy őszre újra a legjobb formáját hozhassa a frizuránk. Lássuk, milyen is lehet egy csúcsra járatott hajregenerálás otthon.

Jöhetnek az otthoni regeneráló pakolások

hajregeneralas-otthon

Az otthoni hajregeneráláshoz ma már remek termékeket vehetünk

Rengeteg tápláló, ápoló összetevő, kényeztető textúra, hidratálás és feltöltés – a pakolásokat érdemes bevetni, hogy a hajunk újra puha, fényes és egészséges lehessen. Néhány szabályt azonban fontos betartani, hogy a maximumot hozhassuk ki ezekből a termékekből.

1. Válasszunk a hajunk típusának és igényeinek megfelelő terméket.

Ha ezt nem vesszük figyelembe, lehet, hogy nem érjük el a várt eredményt, sőt, nem kívánt kellemetlenségekkel is szembesülhetünk. (A vékony szálú hajat például az olajos, keratinos pakolás elnehezítheti, a vastag, göndör haj számára viszont lehet, hogy nem elég a könnyebb hidratálás.)

2. Ne spóroljuk le a hatóidőt.

Rövidebb idő alatt is érezhetünk pozitív hatásokat, de a hajregenerálás otthon akkor lesz az igazi, ha a pakolás a hajunkon marad a megadott ideig.

3. Töröljük meg óvatosan a hajunkat, mielőtt felvisszük a pakolást.

Törülközőszáraz hajon sokkal jobban érvényesülnek a jótékony összetevők, mint víztől csöpögő szálakon.

4. Óvatosan a fésűvel.

Finoman bele is fésülhetjük a hajba a pakolást, de legyünk nagyon gyengédek.

5. Jöhet a zuhanysapka.

Az otthoni hajregenerálás során kipróbálhatjuk, hogy zuhanysapkát húzunk a fejünkre, miután felvittük a pakolást, majd törülközőbe csavarjuk, hogy fokozzuk a hatékonyságot. Különösen erősen károsodott, nagyon száraz hajon lehet ez a trükk hatékony.

6. Lazítsuk fel a pakolást!

Lemosáskor egy kevés vízzel összemasszírozva először lazítsuk fel a pakolást, majd ezután öblítsük ki nagyon alaposan.

A mi regeneráló kedvenceink

1. 4-in-1 Nourishment hajpakolás töredezett, száraz, sérült hajra marulaolajjal Gliss 2499 Ft
2. Long & Healthy hajpakolás a hosszabb és egészségesebb hajért Hairburst 13 500 Ft
3. Moroccanoil regeneráló hajmaszk sérült, igénybe vett hajra 17 490 Ft
4. Aloe Vera Hair Food hajpakolás nagyon száraz hajra aloe verával Garnier 2499 Ft
5. After Sun tápláló hajmaszk Oway 9900 Ft

Segítenek az olajok

Mind a speciális olajkeverékek, mind egyes tiszta olajok nagyon jót tehetnek a fejbőrünknek és a tincseinknek is. Ezek az otthon bevethető hajregenerálók feltöltik nedvességgel és tápanyagokkal, hidratálják, visszaállítják a bőr védőrétegét, segítenek megszüntetni a viszketést, fényt és puhaságot adnak a hajnak. Általános szabály, hogy n essünk velük túlzásba, mindig csak keveset használjunk (főleg szárazon), és ha úgy érezzük, kevés volt, legközelebb tegyünk egy picit többet. Lássuk, melyeket érdemes bevetni az otthoni hajregenerálás során.

hajregeneralas-otthon

Az olajkeverékek kitűnő otthoni hajregenerálók

  • Argánolaj: Nagy mennyiségben tartalmaz értékes zsírsavakat, E-vitamint és antioxidánsokat. Ápolja a száraz, sérült hajat, nem hagy csúszós réteget a szálakon, gyorsan felszívódik, fejbőrre is bátran használható.
  • Ricinusolaj: Hidratálja a hajat és a fejbőrt, serkenti az új szálak növekedését, erősíti a gyenge, töredező tincseket. Ám mivel sűrű, nehéz olajról van szó, nagyon alaposan öblítsük ki.
  • Kókuszolaj: Fényt ad a hajnak, korpásodás ellen is bevethető, könnyen felszívódik, hajvégápolónak is ideális.
  • Mandulaolaj: Vékony védőréteget alakít ki a szálakon, ezzel óvja őket a külső káros hatásoktól és a kiszáradástól is. E-vitaminban és értékes polifenolokban gazdag.

Profi regeneráló hajkezelések

Ha igazán figyelmesek szeretnénk lenni a frizuránkkal, kérdezzük meg a szakértőt, vagyis a fodrászunkat, mivel hozhatjuk leghatékonyabban helyre a nyári károsodásokat. Ő egyrészt otthoni használatra való terméket javasol ehhez (ha szükséges, akkor módosítást az alaprutinban, vagy valamilyen kiegészítő ápoló pakolást).

Másrészt speciális, pont a mi hajunkra optimális hajregeneráló szalonkezelést is ajánlhat, aminek a hatása tényleg nagyon látványos lehet. Jó választás lehet a Kérastase Premiére hajápoló kezelése, amely segít megszabadítani a hajat a töredezettséghez vezető, túlzott mértékű kalciumlerakódástól, valamint hozzájárul a felbomlott keratinláncok újjáalakításához. A szalonkezelés otthoni hajregenerálásra és használatra való termékek széles skálájával egészíthető ki, csodásan képes helyrehozni például a nyár során meggyengült, elvékonyodott hajvégeket.

  • Premiére Fondant Fluidité Réparateur kondicionáló károsult hajra Kérastase 20 940 Ft

Hozzuk rendbe a fejbőrt is

Ha azt tapasztaljuk, hogy a hajunk zsírosabb, könnyebben lelapul, a fejbőrünk gyakrabban viszket, esetleg hámlik, érdemes kipróbálni egy gyengéd fejbőrradírt. A mechanikai radírozó szemcséket tartalmazó, vagy akár az enyhe savas hámlasztókkal dúsított termékek segítenek megszabadulni az elhalt hámsejtektől és a fejbőrre rakódott szennyeződésektől, hajápoló- és stylingtermék-maradványoktól, aminek hatására szinte érezhetjük, ahogy fellélegzik a fejbőr.

A teljes cikket elolvashatod a Marie Claire 2024/4-es lapszámában!