Nyári menyasszonyi sminkek: 9 életmentő tipp egy sminkestől

2024. augusztus 01.
Nyári menyasszonyi sminkekhez érkezik 9, célirányos tippel ezen a héten Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője. Az esküvői szezon közepén tálalt tudnivalók között nagy tabuk és bevált praktikák is sorakoznak.
pall-adrienn-nyari-menyasszonyi-sminkek

Tombol az esküvői szezon. A sminkes kollégákkal minden hétvégén – sokszor már csütörtökön is – a menyasszonyokat, a családtagokat és az „udvarhölgyeket” szépítjük a nagy napra egy-egy személyre szabott nyári menyasszonyi sminkkel. A nyár most sem kegyelmez; a forróság trópusi.

Ezért nagyon fontos, hogy bárhogy is készül a menyasszonyi smink, akár magad készíted, akár szakember a kivitelező, az alapanyagok kiválasztása kulcsfontosságú, ha szép, tartós és a felvételeken is ragyogó sminket akarsz viszontlátni. Íme a 9 legfontosabb tudnivaló a menyasszonyi smink elkészítésével kapcsolatban!

pall-adrienn-nyari-menyasszonyi-sminkek

Nyár-kompatibilis menyasszonyi sminkek maximalistáknak

Nyári menyasszonyismink-tippek

  1. Közvetlenül a sminkelés előtt a bőrápolást a – nyári nagy meleg miatt – a lehető legkönnyedebb textúrára redukáld. Elég, ha csak egy kis hialuronsavas oldatot teszel fel, így tartósabb lesz az alapozó. Az arcápolásra, mélyhidratálásra már napokkal korábban, folyamatosan oda kell figyelni, hogy az esküvőre eleve fel legyen turbózva a bőröd.
  2. A tökéletes nyári menyasszonyi smink elkészítéséhez a bőrradírozás is nagyon fontos, de előző este csináld meg úgy, mint a szemöldökigazítást. Így elkerülheted, hogy a kipirosodott rész átüssön az alapozón, a korrektoron.
  3. Fontos, hogy ügyelj a napozásra! A fehér ruhához jól illik a napbarnított bőr, de ha túltolod, az alapozó nem fog szépen terülni, illetve beépülni a bőrödbe.
  4. A nagy napon vagy közvetlenül előtte ne próbálj ki új termékeket. Ha véletlenül allergiás tüneteid lesznek, lehet, hogy nem fogod tudni hirtelen eltüntetni őket nyomtalanul.
    pall-adrienn-nyari-menyasszonyi-sminkek

    A nyári menyasszonyi smink szabályait érdemes betartani

  5. Amennyiben olajosodásra hajlamos bőröd van, használj mattosító primert a menyasszonyi smink elkészülése előtt, amely kontrollálja a kínos fényesedést.
  6. Ne építtess tartós szempillát előzetes próba nélkül. Sokan nem tudják, de a permanent ragasztót nagyon sokan nem bírják. A felduzzadt, viszkető, nedvedző allergiás reakció nagyon kellemetlen tud lenni és csak napok alatt múlik el antibiotikumos kezeléssel.
  7. A nyári menyasszonyi sminket személyre szabott, víz- és dörzsálló, valamint jól pigmentált professzionális termékekkel kell elkészíteni. Ez a garancia arra, hogy a smink mind élőben, de a fotókon és a videós felvételeken is színazonosan fog megnyilvánulni. Csak a professzionális termékek tudják a 24 órás tartósságot garantálni.
  8. Minden esetben használj csókálló rúzst a menyasszonyi sminknél, és legyen nálad egy ugyanolyan termék, mint amilyet a sminkes használt, ha igazítani kell.
  9. Hiába divat a krémesen csillogó bőrhatás, az átolajosodott bőr, a verejték nagyon el tudja rontani a felvételeket. Ezért a T-vonalat kötelező púderezni!

Fotók: Jámbor Zsófia, frizurák: Lencsés Dóra, sminkek: NSM Senior Team, szöveg: Páll Adrienn