6 őszi sminktipp egy profitól, ha csúcsformába kerülnél a hűvösebb időben is

2024. október 17.
Őszi sminktippek terén nincs hiány a világhálón, de egészen más, ha egy profi bevált trükkjeit alkalmazzuk. Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője megmutatja, mivel lehetsz csúcsformában ősszel is.
pall-adrienn-oszi-sminktippek

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én a hűvös idő beálltával sokkal jobban szeretem magam sminkelni, mint nyáron. Kifejezetten úgy érzem, hogy egy jó őszi smink nemcsak öltöztet, de védi is az arcom a hidegtől. Nem is beszélve arról, hogy már nem kell aggódni, hogy a nyári meleg kikezdi a tartósságát.

Ráadásul télen hajlamosak vagyunk „színszegényebben” öltözködni, sok a semleges árnyalat a ruhatárunkban, mint például a fekete, a szürke, a bézs, a barna. Ezeket az outfiteket a legköltséghatékonyabban egy jó, személyre szabott őszi sminkkel lehet feldobni.

Íme a legfontosabb tippek egy szép őszi sminkhez, ami természetesen az arcápolással kezdődik.

Őszi sminktippek

pall-adrienn-oszi-sminktippek

1. Heti rendszerességgel ajánlott hámlasztani!

Sokkal jobban terül az alapozó az arcodra, ha megszabadítod a felszínét a vízhiány okozta elhalt hámsejtektől.

2. Ne felejtsünk el extrán hidratálni.

A fűtésszezonban a bőrünk szenved a benti, fűtésből származó száraz levegőtől, hajlamos feszessé, rugalmatlanná válni, még akkor is, ha amúgy olajosodásra is hajlamos. Kiváló hialuront tartalmazó primerek és lotionok állnak rendelkezésre a piacon, már nagyon kedvező áron. Ezeket érdemes pluszban, a nappali hidratáló krémed előtt bevetni egy jó kis őszi smink elkészítése előtt.

3. Válasszunk olyan alapozót, ami további ápolást biztosít.

A vezető sminkgyártó cégek az alapozóikba is tesznek hialuront és bőrápoló olajokat, elősegítve, hogy a bőrünk a nap folyamán is friss hatást keltsen. Kerüld a púderhasználatot; amúgy is a krémesen ragyogó bőrfelszín a divat.

4. Szinte kötelező szempillaspirál

Ha kevés időd van a reggeli sminked elkészítésére, akkor a legfontosabbnak egy jó szempillaspirál felvitelét tartom. A spirál egyszerre emeli fel a szemed ívét és ad keretet neki.

5. Használj krémes állagú pirosítót.

A bőr ragyogását egy jól eltalált szín és textúra tovább erősíti az őszi smink esetében is. Idén nagyon futnak az élénk pirosító színek, akár patkó formában, akár babásan felhordva.

6. Merj rúzshoz nyúlni.

Tudd meg a színtípusodat és élénkítsd az arcod egy jól eltalált árnyalattal. Egy rúzs, ha jól el van találva a színe, feldobja az egész napodat.

 

Szöveg: Páll Adrienn, fotók: Jámbor Zsófia