A brit parlament képviselőnői Meghan Markle mellett állnak

2019. október 31.
A brit törvényhozás női teljes mellszélességgel támogatják Meghan Markle-t és Harry herceget a szenzációhajhász napilapokkal folytatott harcukban. Nyílt levélben ítélték el a bulvárlapok rágalmazó cikkeit.

A brit parlament hetvenkét női törvényhozója Holly Lynch képviselőnő vezetésével nyílt levelet fogalmazott meg és tett közzé, melyben teljes támogatásukról és szolidaritásukról biztosították Meghan Markle-t a szenzációhajhász napilapokkal szemben.

Harry herceg és Meghan Markle dél-afrikai körútjuk után jelentették be, hogy beperlik a Mail on Sunday című lapot, mivel közzétették a Sussex-i hercegné apjának írt magánlevelét. Pár nappal később Harry herceg a The Sun és a The Daily Mirror ellen is pert indított, mivel a gyanú szerint a lapok hozzájutottak a herceg mobiltelefonos hangposta-üzeneteihez.


“Az esetek, történetek és főcímek a magánéletük ellen irányultak és bemocskolták személyüket különösebb ok nélkül” – írták a képviselőnők levelükben a hercegi párnak. “Ami még elgondolkodtatóbb, és nem tudjuk máshogy leírni, mindezt idejétmúlt, gyarmati felhanggal. Mint a parlament nőtagjai, párthovatartozás nélkül, mind Önök mellett állunk” – tették hozzá.

“A munkánk egyik része, mint mindenkiének, hogy felvesszük a bátor arcunkat és fapofát vágunk egy csomó dologhoz. Ám még egyszer, a feleségemnek és nekem természetesen egy csomó dolog sértő és fáj, különösen ha ezek nagy része hazugság” – mondta Harry herceg a média kegyetlenségéről a feleségével közös Harry & Meghan: An African Joruney (Egy afrikai utazás) című dokumentumfilmjében. 

“Már korábban is mondtam H-nak – így hívom őt -, hogy nem elég csupán túlélni valamit. Ez nem az élet lényege. Növekedni kell. Boldognak érezni magad” – emlékezett vissza a dokumentumfilmben Meghan Markle férfjével folytatott korábbi beszélgetésükre. “Próbáltam felvenni a brit sztoikus hozzáállást, tényleg megpróbáltam. Ám úgy gondolom, ez belülről rendkívül káros az embernek” – tette hozzá a hercegné.

Fotó: Getty Images