Michelle Obama Instagram-sorozatot indít a diákéletről

2020. január 15.
A volt amerikai First Lady új sorozatot indít az Instagramon, melyben négy főiskolás mindennapjait követi és megmutatja, hogyan manővereznek a felsőoktatás útvesztőiben.

Főiskolára, egyetemre menni rémisztő lehet. Ezért indít új dokumentumsorozatot Instagram-oldalán a korábbi amerikai First Lady, Michelle Obama. Így szeretné megmutatni azoknak, akik a nagy lépés előtt állnak, milyen a felsőoktatás első éve: a jó, a rossz és a csúf oldala. Január közepén indul a sorozat A Year of Firsts (Az elsők éve) címmel.

A sorozatban négy elsőéves főiskolás mindennapjait követik az amerikai felsőoktatás buktatóit kerülgetve. Hat epizódosra tervezik a sorozatot, mely júniusban, a tanév végén zárul. “Mindegyikük sokat tett azért, hogy ott legyenek, ahova kerültek. Az életükön keresztül bepillanthatunk abba, milyen az elsőévesek élete a főiskolára kerülve. A magasságok, mélységek és ami közötte van” – mondta Michelle Obama a bevezetőjében.

“Mint elsőgenerációs egyetemista diák, tudom magamról is, milyen félelmetes lehet, amikor megtesszük az első lépést a diplomás álmaink felé. Ezért vagyok nagyon büszke ezekre a diákokra. Azzal, hogy megosztják a történetüket, segítenek másoknak, hogy lássák, a hullámvölgyek és hullámhegyek természetes velejárói minden egyetemista életének. Ezáltal támogató közösség alakulhat ki, felismerve a hasonló kihívásokat” – mondta Michelle Obama közleményében. 


Forrás: Time
Fotó: Getty Images