Hogyan készült Harry és Meghan ikonikus fotója?

2020. március 09.
Valószínűleg életük fotója készült el róluk, amikor Harry és Meghan Markle az Egyesült Királyságba visszatérve egy jótékonysági estre tartottak a szemerkélő esőben. A fotós, Samir Hussein elárulta a kép készítésének történetét.

Samir Hussein fotós több mint tizenkét éve készít felvételeket a királyi családról, ám nem voltak nagy reményei azzal kapcsolatban, milyen képeket készíthet majd aznap este Harryről és Meghan Markle-ről. Mégis élete fotóját sikerült lőnie Sussex hercegéről és hercegnéjéről.


Harry és Meghan Markle az Endeavour Fund londoni jótékonysági estjére tartottak. Ez volt a pár első hivatalos megjelenése az Egyesült Királyságban azóta, hogy bejelentették függetlenedésüket a királyi családtól. Az időjárás nem volt éppen kedvező a fotózáshoz, ráadásul Samir Hussein elmondása szerint a fények is nagy kihívás elé állítják a fotóst ilyen szituációkban, nem is hitte volna, hogy végül olyan képet készít, amely a pár új életfejezetének szimbólumává válik.

„Szemerkélt az eső, ami eléggé megnehezíti a helyzetet, ha gyorsan kell fotózni, emellett azt is jelentette, hogy Harry és Meghan esernyő alatt állnak majd. Ez tulajdonképpen egyenlő azzal, hogy a párról nehéz lesz tiszta képet készíteni – részletezte a fotózást megelőző szituációt és helyzetfelmérést Hussein. – Elég kicsi volt rá az esély, hogy pont ezek a körülmények olyan szerencsésen állnak majd együtt, hogy ikonikus képet készíthetek a párról.”

Olvastad már?


A fotós beszélt Harry és Meghan sajtósával a fotózás előtt, és megtudta, hogy a hercegi pár valamivel az esemény kezdete előtt már megérkezik a helyszínre. „Úgy helyezkedtem el a hivatalos fotósok számára elkülönített részben, hogy a lehető legjobb helyen legyek, amikor a pár megérkezik – folytatta a fotós, aki olyan helyet választott, ahonnan a többi ember Harry és Meghan mögött látszik. – Csupán egy-két másodpercem volt a kép elkészítésére, amikor ragyogó mosollyal néztek egymásra. Azonnal letöltöttem a fotókat a laptopomra, és amikor megláttam a képet, elállt a lélegzetem. Ráközelítettem, hogy lássam, éles-e, ám szerencsére az eső sem tette tökre a felvételt, így valóban különleges fotó született.”

Hogy mitől lett ikonikus rögtön az elkészülte után a fotó? „A tökéletes időzítés, a remek fények, az erős szimbolika és ragyogó alanyok kellettek az emlékezetes felvételhez – mondta Hussein. – Sok olyan képet készítettem már, amire büszke vagyok, ám ez a legikonikusabb mind közül.”

Olvass tovább!

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images/Samir Hussein