Lizzo szerint a sminkmentesség a legjobb a karanténban

2020. május 02.
A People magazin által az év legszebb emberének megválasztott énekesnő bevallása szerint teljesen megváltoztatta az önképét, hogy folyamatosan sminket viselt. Így próbálja a karantént felhasználni arra, hogy leszámol ezzel a függőséggel.

„Függő lettem” – vallott a sminkeléshez fűződő viszonyáról Lizzo, akit a People magazin idén az év legszebb emberének választott. Most, hogy a koronavírus-járvány miatt ő is karanténba kényszerült, próbálja a lehető legtöbbet és legjobbat kihozni a helyzetből.


„Úgy érzem, jó úton haladok – mondta a Grammy-díjas énekesnő. – Rosszul érzem magam, mivel sokan egyáltalán nem voltak erre felkészülve. Úgy vélem, ez a legnehezebb része számomra, érzelmileg ráhangolódni másokra, empatikusnak lenni mások érzéseivel. Sokan nagyon nehéz dolgokon mennek most keresztül, és az én apró-cseprő problémáim nem is foghatók másokéhoz.”

Lizzo igyekszik lehetőségként tekinteni a karnaténra és az egyedül töltött időre, amely kiszakította a határidőkkel teli, pörgős mindennapjaiból és szépségrutinjából. „Szerintem jó, hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy lassítsunk. Ez az álmom, hogy ne legyen műkörmöm, ne viseljek sminket és pucéran sétálgathassak a kertemben” – mondta a 31 éve énekesnő.

„Az elmúlt fél év minden egyes napján sminket viseltem. Függővé válunk a saját felcicomázott látványunktól. Februárban néhány napot Brazíliában töltöttem, kikapcsolódtam és nem is sminkeltem. Emlékszem, amikor megláttam magam, azt gondoltam, te jó ég. miért vagyok most ilyen csúnya?” A mindig pozitív sztár ekkor realizálta, hogy függővé vált attól, hogy az arcát mindig kontúrozva lássa. „Sosem gondoltam, hogy ez velem megtörténhet!” – mondta Lizzo. Emiatt örül most, hogy folyton smink nélkül, saját valójában láthatja magát.

 

„Nagyon jó, hogy azok az emberek, akik minden nap kisminkelve állnak az emberek elé, most anélkül töltik a napjaikat. Teljesen beteg helyzet volt az eddigi” – tette hozzá Lizzo, aki a karanténban azzal tölti az idejét, hogy segít, ahol tud. Ebben legjobb barátja édesanyja inspirálja, aki nővérként dolgozik az egyik leginkább járványsújtotta területen.

„Főzőcskézek, ami nagyon izgalmas, és magamra főzök csak. Örülök, hogy elegendő időt szentelhetek a meditációra. És kádfürdőt veszek! Ez az első alkalom, hogy az otthonomban akkora kád van, amiben kényelmesen elférek, úgyhogy ezt ki is használom.”

Olvastad már?

Forrás: People
Fotó: Getty Images