Lizzo online meditációt tartott

2020. március 18.
Lizzo online meditációt szervezett közösségi oldalán, hogy így segítsen oldani a koronavírus világjárvány miatti szorongást, és megmutassa, van remény kilábalni a globális krízisből.

A koronavírus miatt egyre szigorúbb korlátok között élünk. Egyre többen dolgoznak otthonról, tartják be a karantént, és igyekeznek minél kevésbé érintkezni másokkal. Nem csoda, ha ez az izoláció sokakban szorongást ébreszt. Lizzo pedig pont azért szervezte meg Instagramján a harmincperces vezetett meditációt, hogy a körülmények ellenére mégis közelebb hozza egymáshoz az embereket, és kevésbé érezzék magukat elszigetelve egymástól.


A Cuz I Love You előadója csodálatos, nyugtató furulyadallamokkal nyitotta meg a meditációját, majd nyíltan beszélt arról, hogy a menthetetlenség és a segítség hiánya milyen hatalmas szorongást ébresztett benne, ahogy terjedt a koronavírus-járvány. „Sokat szeretnék tenni azért, hogy segítsek. Az egyik első gondolatom az volt, hogy jött a betegség. Jött a félelem a betegség nyomán. A félelem olyan sok gyűlöletet és negatív energiát sugároz szét. Ezen akarok segíteni” – mondta Lizzo, aki szerint az egészben az a legfontosabb, hogy érezzük, nem vagyunk egyedül ezzel a félelemmel.

Az énekesnő meditációjának célja az volt, hogy erőt adjon mindenkinek, aki küzd a bizonytalanság érzetével a járvány közepette. „Akarom, hogy tudják az emberek, megvan az erőnk hozzá, hogy uralkodjunk a félelem felett. Csökkenthetjük a félelmet a magunk módján. Ez egy nagyon komoly világjárvány, amit együtt élünk át. Függetlenül attól, hogy jó vagy tragikus dologról van szó, azt sosem szabad elfelejtenünk, hogy az összetartozás mindig ott van számunkra” – zárta Lizzo a bevezetését, mielőtt elkezdte volna a meditatív mantrát.

Lizzo azt is megmutatta, hogy a meditáció korántsem olyan, mint ami sokak fejében él, azaz hogy az ember csendben ül egy párnán hosszú-hosszú ideig. A friss Grammy-díjas énekesnő meditációja közben buzdította az embereket, hogy írják le, mi az, ami leginkább aggasztja őket. Megerősítő mondatokat adott az emberek számára, és arra bátorította a vele együtt meditálókat, hogy gondoljanak a félelemre valami levethető dologként, mint egy kabátra vagy parókára („Tudjátok, hogy szeretem a parókákat” – viccelt közben.)

Nagyon fontos az útravaló, amit a karanténban töltött hosszú napokra adott Lizzo. Az egymáshoz való kapcsolódás az emberi tapasztalás része, ahogy a C-vitaminra, úgy van szükségünk az emberi pillanatokra, a pozitív élményekre másokkal minden egyes nap. „Vigyázzatok magatokra, az egészségetekre, őrizzétek meg az éberségeteket, ám ne féljetek. Együtt túl leszünk ezen is, mert mindig így történik.”

Olvastad már?

Forrás: People
Fotó: Getty Images