Beyoncé ingyenes koronavírus-szűrést indít szülővárosában

2020. május 05.
Beyoncé és édesanyja sem tétlenkedik a koronavírus elleni küzdelemben. Az énekesnő azt szeretné elérni, hogy a szülővárosában, Houstonban minél többen tudjanak ingyenesen hozzáférni a koronavírus-tesztekhez.

beyoncé

Beyoncé a weboldalán osztott meg egy sajtóközleményt, amiben azt írja, hogy BeyGOOD nevű szervezetével egy kampányt indít el azzal a céllal, hogy a Houstonban élő fekete közösségek figyelmét felhívják a koronavírus-tesztelés fontosságára. Sőt mi több, az énekesnő egy konkrét szűrőprogramot is indít majd ezen a hétvégén, ahol az embereknek lehetőségük lesz ingyen leteszteltetniük magukat.

A statisztikák szerint az új típusú koronavírus az Egyesült Államok fekete lakosságát a fehérekhez képest aránytalanul jobban fenyegeti. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC, magyarul: Betegségkontroll és Megelőzési Központok) adatai szerint április közepéig a koronavírusos betegek 33,7 százaléka volt afroamerikai, de a halálos áldozatok között is hasonlóan magas a feketét aránya. Az adatok szerint az elhunytak 33 százaléka színes bőrű.

Beyoncé és édesanyja egy mobil szűrőállomást fog Houstonban felállítani, ezer darab koronavírus-teszttel, ezeket a teszteket pedig ingyenesen fogják biztosítani a jelentkezőknek. De a teszteken kívül osztogatnak majd védőfelszerelést is, úgy mint maszkokat és kesztyűket. Az énekesnő azt szeretné, ha más A-listát hírességek is követnék a példáját, és segítenének a szülővárosukban ingyenes COVID-19-szűréseket szervezni.

Olvastad már?

„Mindannyian együtt vagyunk ebben a helyzetben. De meg kell vizsgálnunk, mi is történik a fekete közösségeinkben, hogy miért támad meg ennyi embert a COVID-19. Rendkívül fontos, hogy tartsuk a távolságot, hogy maszkot viseljünk, a leglényegesebb viszont az lenne, hogy leteszteljük magunkat. Ha nem vagyunk tesztelve, akkor nem is tudhatjuk, hogy hordozzuk-e a vírus, és könnyedén megfertőzhetjük a családtagjainkat. A teszt ingyenesen is elérhető, de fontos, hogy elmenjünk, és tisztába kerüljünk az állapotunkkal” – nyilatkozta Beyoncé édesanyja, Tina Knowles-Lawson.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images