Tom Hanks és Rita Wilson vérplazmát adományoz

2020. április 28.
A koronavírus-fertőzésen átesett színészházaspár vért és vérplazmát adományoz, hogy ezzel segítse a kutatók és a gyógyítók munkáját a Covid-19 vírus elleni küzdelemben.

A koronavírus-fertőzés leküzdése nyomán az orvosi vizsgálatok is igazolták, hogy Tom Hanks és Rita Wilson szervezete hordozza a Covid-19 vírus elleni antitesteket, így a színészházaspár vért és vérplazmát adományoz.


Márciusban mutatták ki az újfajta koronavírus-fertőzést a párnál Ausztráliában, ahova Tom Hanks filmes munkája miatt érkeztek. Március végén utazhattak haza Los Angelesbe, hogy itt épüljenek fel teljesen a vírusfertőzésből. Ám ezt követően is szeretnének minden tőlük telhetőt megtenni a koronavírus elleni harcban.

„Most már jól vagyunk, elmúltak a tüneteink. Ritánál súlyosabban jelentkeztek, mint nálam. Neki nagyon magas láza volt. Mivel teljes karanténban voltunk, a fertőzést nagy valószínűséggel nem adtuk tovább senkinek” – mondta Tom Hanks egy podcast-interjúban, hozzátéve, hogy nemrég az is kiderült, szervezetükben a betegség leküzdése nyomán visszamaradtak antitestek, így önkéntesnek jelentkeztek vér és vérplazma adományozására.

Olvastad már?

„Természetesen adományozunk vérplazmát, hiszen van remény, hogy működhet a súlyos betegek gyógyításában. Szeretem magamban ezt Hank-cinának hívni” – viccelt a színész.

Rita Wilson egy korábbi interjúban számolt be arról, milyen tünetei voltak a koronavírus-fertőzés alatt. „Nagyon fáradt voltam. Nagyon fájt, kényelmetlen volt a bőrömben lenni, nem akartam, hogy bárki hozzám érjen, ezután elkezdődött a láz. Visszagondolva – bár ez akkor fel se tűnt igazán – elvesztettem az ízlelő- és szaglóképességemet.” A színésznő láza negyven fok közelébe is felszökött, a kilencedik nap körül pedig azzal a maláriagyógyszerrel kezelték, amelyhez korábban nagy reményeket fűztek a tudósok, ám mára bebizonyosodott, hogy valószínűleg nem javít a koronavírusos betegek állapotán, sőt, inkább súlyosbíthatja a panaszokat a mellékhatások miatt.

„Nem tudom, hogy a gyógyszer hatott-e, vagy csak a láz legyőzte a vírust idővel, ám hosszú hetek kellettek, mire felépültem” – tette hozzá Wilson.

Olvass tovább!

Forrás: E! Online
Fotó: Getty Images