Reese Witherspoon nem tudta, mit jelent a homoszexualitás

2020. június 27.
Reese Witherspoon nem értette, mit jelent valójában a homoszexualitás egészen addig, míg részt nem vett egy meghallgatáson Los Angelesben. Saját bevallása szerint ugyanis a szülei nem magyarázták el neki.

Hiányos volt a tudása a homoszexualitással kapcsolatban Reese Witherspoonnak egészen addig, míg részt nem vett egy Los Angeles-i meghallgatáson. A színésznő legújabb munkája, a Hulu számára készített Litte Fires Everywhere pedig pont ezekről a kérdésekről szól. 

A műsor, amelyben Witherspoon Elena Richardsont, a kilencvenes évekbeli, ohiói Shaker Heights kertvárosi anyukáját alakítja, írók egész csapatával dolgozik, hogy megbirkózzanak az olyan nehéz témákkal, mint a rasszizmus, a aszexualitás és az osztályrendszer. „Ebben mind visszaköszön a saját gyermekkorom, amelyet a tennessee-i Nashville-ben töltöttem” – mondta az Oscar-díjas színésznő.

„Nagyon fontos tapasztalat volt visszanézni a harminc évvel ezelőtti időre, amikor tinédzser voltam. Mit mondott nekem az édesanyám a szexualitásról, a rasszizmusról, a társadalmi osztályokról? Vajon ezek igazak voltak vagy sem? Mennyire voltam érzéketlen a témák iránt?” – mesélt a műsorral kapcsolatos benyomásairól Witherspoon, aki a sorozat producere is egyben. 

Olvastad már?

Reese Witherspoon, aki az episzkopális egyház szerinti neveltetést kapott, és gyermekként rendszeresen járt templomba, úgy nyilatkozott, hogy a családja nem beszélt a szexualitásról gyermekkorában. „Senki sem beszélgetett velem a szexualitásról tinikoromban. Nem értettem, mit jelent a homoszexualitás. A nagyszüleim nem magyarázták el. A szüleim nem magyarázták el. Egy idegen embertől kellett megtudnom, akivel egy Los Angeles-i meghallgatáson találkoztam.”

Amikor a színésznő a nagymamájával beszélgetett, ő azt mondta Witherspoonnak, hogy a homoszexualitás ritka, és nem olyan dolog, ami gyakran megesik. Ezek a mondatok olyan élesen élnek a színésznőben, hogy Elena karakterének szövegkönyvébe is beleírta, mivel az asszonynak nehéz elfogadnia, hogy lánya, Izzy (Megan Stott alakítja) a nőkhöz vonzódik. 

Witherspoon szívesen használja produceri és színésznői képességeit arra, hogy különböző hátterű női sorsokat mutasson be. „Gondoljunk csak a több száz év – ha nem ezer –, elveszett női történeteire. Hogy ne érezném sürgősnek a problémát? Minden nő, akit ismerek, az elnyomott és háttérbe szorított nők történeteinek bemutatásán dolgozik. Nem tudhatjuk, meddig van nyitva egy ablak. Reménykedhetünk, hogy sokáig, nagyon-nagyon sokáig, de sohasem tudhatjuk biztosan.”

Olvass tovább!

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images