Lucy Liu volt Hollywood fekete báránya

2020. július 08.
Kínai származása miatt nehezen indult a színészi karrierje.

Bár az utóbbi években volt némi előrelépés, a diverzitás hiánya a mai napig Hollywood egyik legnagyobb problémája. A különféle kisebbségi csoportokba tartozó művészek nemcsak sokkal kevesebb lehetőséghez jutnak, de a díjátadókon a munkájukat, a tehetségüket is gyakorlatilag alig ismerik el.

Olvastad már?

Hollywood diszkriminációját az olyan A-listás sztárok is megtapasztalták, mint a kínai származású amerikai színésznő, Lucy Liu. A The Sydney Morning Heraldnak adott interjújában a színésznő arról beszélt, hogy karrierje során milyen nehézségekkel kellett megküzdenie a származása miatt.

lucy-liu

„Azt hiszem, túlságosan is naiv voltam, és fogalmam sem volt, mi minden fog rám várni. Aztán amikor Los Angelesbe költöztem, kezdtem megérteni. Volt egy barátom, akit hetente 10 meghallgatásra hívtak, miközben nekem 2-3 meghallgatásom volt egy hónapban. Ekkor jöttem rá, hogy számomra sokkal nehezebb lesz érvényesülni. De ha úgy érzed magad, mint egy fekete bárány, akkor rájössz, hogy igazából nincs mit vesztened, és éppen ezért aztán bele is tudsz adni mindent.”

A színésznő egyébként korábban is beszélt már arról, hogyan befolyásolta a származása a lehetőségeit Hollywoodban.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images

Forrás: marieclaire.co.uk