Viola Davis születésnapjára megvette magának az ültetvényt, ahol született

2020. augusztus 13.
A színésznő visszatért a gyökereihez. Az Instagramján jelentette be Viola Davis, hogy születésnapja alkalmából megvásárolta magának azt a dél-karolinai ültetvényt, ahol ötvenöt évvel ezelőtt született.

A színésznő visszatért a gyökereihez. Az Instagramján jelentette be Viola Davis, hogy születésnapja alkalmából megvásárolta magának azt a dél-karolinai ültetvényt, ahol ötvenöt évvel ezelőtt született.

Az Instagram-oldalán mutatta meg születésnapján Viola Davis, hogy megvásárolta azt a régi, a dél-karolinai St. Matthewsban található ültetvényt, ahol 55 évvel ezelőtt született. Arról a mára romossá vált épületről is közölt képet a színésznő, ahol édesanyja világra hozta. „Itt látható a ház, ahol 1965. augusztus 11-én megszülettem. Itt kezdődött a történetem. Ma, életem 55. évében az enyém lett az egész” – írta Davis a fotók mellé, kiegészítve egy, a cseroki indiánoktól származó áldással, amellyel az újszülötteket fogadták: „Élj elég sokáig ahhoz, hogy megtudd, hol születtél.”

Az Oscar-díjas színésznő korábban a People magazinnak úgy nyilatkozott, hogy a Singleton-ültetvény az öröm és vidámság helye volt gyermekkorában, ellentétben a sötét történelmével. „Úgy emlékszem, egyetlen rabszolga történetét olvastam csak, aki az ültetvényen élt, és borzasztó volt. 65 hektár föld, ahol a nagyapám részes bérlő volt. A legtöbb nagybátyám és unokatestvérem farmer. Ők ezt választották. A nagyanyám háza egy egyszobás kunyhó volt. Van egy képem róla a telefonomban, mert szerintem gyönyörű hely – mondta Viola Davis gyermekkorának helyszínéről, ahol egészen addig cseperedett, míg családjával Rhode Islandre nem költöztek. – Édesanyám azt mesélte, hogy amikor megszülettem, az összes nagynéném és nagybátyám a házba sereglett, mindenki evett, ivott és nagyon vidám esemény volt.”

„Szeretem ezt a történetet – folytatta Davis. – Ez nagyon jó történet arra, hogy megmutassa, van ok az ünneplésre azon a helyen is, amit szegényes környezetnek érzünk. Az öröm és az élet utat talál, hiszen nem a tárgyakról és a vagyonról szól minden.”

Az ültetvény megvásárlásával Viola Davis új emlékeket akar létrehozni, és tisztelegni szeretne azoknak a rabszolgáknak az emléke előtt, akik korábban azon a földön dolgoztak, beleértve a színésznő őseit is.

Olvastad már?

Forrás: E! Online
Fotó: Getty Images