Édesanyja elárulta, honnan kapta Beyoncé a nevét

2020. szeptember 17.
Generációk óta a családjuk része a Beyoncé név, ám nem abban az értelemben, ahogy az énekesnőnél használjuk, fedte fel lánya nevének eredetét Tina Knowles-Lawson.

Tina Knowles-Lawson elárulta, hogy évekig az ő neve volt a Beyoncé, mielőtt így nevezte volna el lányát a 66 éves üzletasszony. „A Beyoncé tulajdonképpen a leánykori nevem, a családom generációk óta vezetéknévként használta – mondta Tina Knowles-Lawson. – Nagyon kevesen tudták, hogy engem így hívtak, mielőtt férjhez mentem volna. A teljes nevem Celestine Beyoncé, ami attól tartok, nem elég menő, sőt, inkább furcsa név.”

„Mindig arra vágytam, hogy Linda Smith-nek hívjanak, vagy valami hasonló nevem legyen” – tette hozzá Beyoncé édesanyja. A rokonságukban még jelenleg is több családtagnak Beyoncé a vezetékneve. Ám ami külön furcsaság, hogy Tina testvérének, Skipnek Beyince a vezetékneve egy anyakönyvezési hiba folytán. „Mikor már nagyobb voltam, megkérdeztem anyánkat, őt miért hívják máshogy? Elmesélte, hogy rosszul anyakönyvezték a nevét. Amikor rákérdeztem, miért nem reklamált és javíttatta ki, elmondta, hogy egyszer megpróbálta, ám akkor azt válaszolták, hogy örüljek, hogy adtak születési anyakönyvet a gyereknek. A fekete bőrű embereknek akkoriban ez nem járt feltétlenül.”

Tina Knowles akkor változtatta meg a vezetéknevét, amikor hozzáment Beyoncé édesapjához, Mathew Knowles-hoz, akivel harminc évig éltek együtt. 2011-ben váltak el. Tina 2015-ben házasodott össze Richard Lawson színésszel, akinek a nevét a korábbi asszonynevéhez csatolta.

Olvastad már?

Forrás: Mirror
Fotó: Getty Images