Katy Perry szerint anyának lenni felér egy teljes munkaidős állással

2020. szeptember 25.
Az énekesnő augusztusban szülte meg kislányát, anyaként pedig fontosnak érezte, hogy tisztázzon egy máig nagyon elterjedt tévhitet.

Katy Perry idén márciusban, elképesztően stílusosan, a Never Worn White című videoklipjével jelentette be, hogy úton van Orlando Bloommal közös gyerekük, nem sokkal később pedig az is kiderült, hogy a párnak kislánya lesz. A baba, aki a Daisy Dove Bloom nevet kapta, augusztus végén született meg.

Az énekesnő nem sokkal később egy fotót is posztolt a kicsiről, de ügyelve a családja biztonságára, Daisy arcát direkt nem mutatta meg a képen.

Ezt olvastad már?

Perry a szülés után is nagyon aktív maradt a közösségi oldalain, Twitteren például a minap azt is bejelentette, hogy kész visszatérni dolgozni. A téma kapcsán az énekesnő kitért az anyaságra, és arra az elterjedt tévhitre is, miszerint gyereket nevelni színtiszta szórakozás.

„Közkedvelt tévhit: anyának lenni nem egy teljes munkaidős állás. Amikor egy anya visszatér a munkahelyére (bármilyen szakmája legyen is), az nem olyan, mintha egy több hónapos szabadságról jönne vissza. Az anyaság is egy teljes munkaidős állásnak számít. Hívd fel az édesanyád, és mondd el neki, ennyire szereted és becsülöd, és emeld fel a hangod azért, hogy minden nő kaphasson anyasági támogatás!”

Az énekesnő posztját rengetegen megosztották, de azt fontos tisztázni, hogy egyvalamiben bizony Katy Perry tévedett. Egy nemrég készült kutatás szerint valójában az anyaság nem egy, hanem konkrétan két és fél teljes munkaidős állással ér fel. Az anyák ugyanis átlagosan a hét 98 óráját töltik szülői kötelezettségeikkel, mint uzsonnapakolás, mosás, pelenkacsere, takarítás, főzés, és még sorolhatnánk.

Nem szégyelli megmutatni a szülés utáni testét

Katy Perry is beállt azok közé a sztárok közé, akik bátran vállalják a szülés után megváltozott testüket. Az énekesnő néhány nappal a kislánya megszületése után egy olyan képet töltött fel magáról Instagram-oldalára, amin mindössze egy mellszívó melltartóban és egy kismamabugyiban áll a tükör előtt – viccből pedig a kimerültséget jelölte meg a haja és a sminkje készítőjének, utalva a díjátadókon megszokott készülődős képekre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATY PERRY (@bkaty_hudson) on Aug 31, 2020 at 1:04am PDT

Fotó: Getty Images