Egykori gyereksztárok, akikre ma már rá sem ismernél

2020. október 03.
Telik az a fránya idő – mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az egykor ünnepelt gyereksztárokra ma már rá sem lehet ismerni.

Ebben persze valójában semmi rendkívüli nincs, sőt. Valljuk be őszintén, a legtöbbünk kifejezetten örül annak, hogy már nem hasonlít általános iskolás, esetleg középiskolás önmagára. A sztárok esetében azonban hajlamosak vagyunk gondolkodás nélkül megbotránkozni az évek múlásán… Bár az is tény, hogy a következő hírességek némelyikével valóban nem volt túl kegyes az idő.

De lássuk is, hogyan néznek ki manapság az egykori kedvenc gyereksztárjaink!

Edward Furlong

Edward-Furlong

Terminátor 2, Amerikai história X, Kedvencek temetője 2 – csak néhány azok közül a filmek közül, amikben imádtuk a egykori szomorkás tekintetű kissrácot. A színész 14 évesen kapta meg John Connor szerepét a Terminátor 2 – Az ítélet napjában, amivel gyakorlatilag el is kezdődött sikerszériája a ’90-es években. Karrierje viszont hamar megtört: először 2000 októberében került drogfüggősége miatt elvonóra, 2009-ben pedig elítélték családon belüli erőszakért, 2012-ben komoly sérüléseket okozott egy nőnek egy Los Angeles-i reptéren, 2013 elején pedig az akkori barátnőjét verte meg.

Ezt olvastad már?

Jake Lloyd

Jake-Lloyd

A kilencvenes évek végén ő játszhatta el Arnold Schwarzenegger kisfiát a Hull a pelyhes című kultikus karácsonyi vígjátékban, ám az igazi áttörést a Star Wars: Baljós árnyak hozta el neki, amiben Anakin Skywalker gyermek énjét alakíthatta. A sikerből azonban nem igazán tudott profitálni, Hollywood a mozi után nem volt többé kíváncsi rá. Néhány éve azzal került be a hírekbe, hogy jogsi nélkül kapták el, miközben gyorsan hajtott, és ekkor derült ki az is, hogy skizofréniában szenved, és az eset azért fordulhatott elő, mert elfelejtette bevenni a gyógyszereit.

Haley Joel Osment

Haley-Joel-Osment

Haley Joel Osment gyerekként olyan filmekben tűnt fel mint a Forrest Gump, az A. I. Mesterséges értelem vagy A jövő kezdete, a leghíresebb munkája azonban kétségkívül a Hatodik érzék című Bruce Willis-thriller volt. A szellemeket látó kisfiú szerepéért mindössze 12 évesen Oscar-díjra is jelölték. A karrierjében volt egy hosszabb lejtmenet, 2003 és 2012 között nem igazán láthattuk a képernyőn, ám az elmúlt években visszatért, és szerepelt a többi között a Törtetők és a Szilícium-völgy című sorozatokban, de láthattuk Zac Efron filmjében is, az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványban.

Ashley és Mary-Kate Olsen

Ashley-Mary-Kate-Olsen

Az ikerpár elképesztősen korán, már 9 hónaposan belecsöppent a show-biznisz világába, ekkor kapták meg ugyanis első szerepüket a Bír-lak című tévésorozatban. Ezt követően pedig sikert sikerre halmoztak: hatéves koruk óta gyakorlatilag folyamatosan a képernyőn voltak, számos filmben és tévéshow-ban szerepeltek együtt, tinédzserkorukra pedig már a leggazdagabb fiatalok között tartották őket számon. A hírnév árnyoldala azonban végül őket is utolérte. Mary-Kate egy interjúban elmondta, hogy mindig is „cirkuszi majmoknak” érezték magukat, és már tinikorában evészavarokkal küzdött. A 2000-es években aztán felhagytak a filmezéssel, inkább a divattervezés területén próbálták kamatoztatni tehetségüket. Bár kétpetéjű ikrek, a hasonlóság a két lány között egész gyerekkorukban nyilvánvaló volt, egészen addig, amíg Mary-Kate 2010 körül el nem kezdte plasztikai műtétekkel gyakorlatilag teljesen átszabatni a megjelenését.

Anna Chlumsky

Anna-Chlumsky

A My Girl – Az első szerelem című filmben ő alakította Vada Sultenfusst, a vagány kislányt, a szerepért pedig több díjra is jelöltek. A My Girl 2 – Az első igazi kaland című filmben is visszatért, de mellette játszott még a többi között a Belevaló papapótló vagy a Vegyünk új mamit! című mozikban is. Más gyereksztárokhoz hasonlóan egy időre ő is feladta a filmezést, egyetemre ment, majd szerkesztőasszisztensként helyezkedett el, ám végül mégsem érezte jól magát ebben a munkakörben. Manapság már újra a képernyőn szerepel, 2012 óta például ő játssza Az alelnök című sorozat egyik főszerepét.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images, wikimedia