Hírességek, akiket kegyetlenül meggyilkoltak

2020. október 05.
Egy-egy híresség halála mélyen le tudja sújtani a rajongókat. A tragédia azonban csak még fájdalmasabb, ha a sztárok életének valaki önkényesen vetett véget.

Sharon Tate

Sharon-Tate

Sharon Tate színésznőt 1969. augusztus 9-én gyilkolta meg brutálisan Charles Manson bandája. A színésznő ekkor nyolc és fél hónapos terhes volt férjétől, Roman Polanski rendezőtől. Tate-et és három barátját éjszaka, alvás közben támadta meg a Manson-család négy tagja, majd a színésznőt 16 szúrással kivégezték.

John Lennon

John-Lennon

John Lennont, a The Beatles talán leghíresebb tagját 1980. december 8-án ölte meg az egyik rajongója. Egy David Chapman nevű férfi ötször lőtt rá Lenonnra az énekes New York-i otthona, a Dakota-ház előtt. Chapmant azonnal elfogták, és életfogytiglani börtönre ítélték. A férfi azt állította, hogy J. D. Salinger Rozsban a fogó című könyve ihlette a gyilkosságot.

Natalie Wood

Natalie-Wood

Natalie Wood színésznő holttestét 1981. november 29-én találták meg a Csendes-óceánban, miután férjével, Robert Wagnerrel és jó barátjukkal, Christopher Walkennel egy hajókirándulásra indultak a Catalina-szigetre. Bár a halál okaként baleseti fulladást állapítottak meg, sokan máig gyilkosságra gyanakszanak. A színésznő boncolási jegyzőkönyve szerint a testén zúzódásokat találtak, a bal arcán pedig egy vágás nyoma is volt.

Gianni Versace

Gianni-Versace

Gianni Versace olasz divattervezőt egy Andrew Cunnanan nevű sorozatgyilkos ölte meg 1997. július 15-én. Versace épp a szokásos reggeli sétájáról tért vissza Miami Beach-i villájához, amikor Cunnanan lelőtte. Máig nem világos, mi volt Cunnan indítéka, annyit azonban tudni, hogy a férfi négy másik embert is megölt, később pedig öngyilkos lett.

Tupac Shakur

Tupac-Shakur

A rapper Tupac Shakur mindössze 25 éves volt, amikor 1996. szeptember 7-én a Las Vegas Boulevardon, az autójában ülve egy piros lámpánál lelőtték. Összesen négyszer találták el, kórházba szállítva két műtéten is átesett, ám az életét nem tudták megmenteni. A lövöldözéshez elsőként kiérkező rendőrjárőr, Chris Carroll később azt mondta egy interjúban, hogy a haldokló Tupac nem árulta el, hogy ki lőtt rá. Amikor Caroll megkérdezte a rappert, hogy „mi történt, ki lőtte le?” Tupac csak annyit válaszolt, „Fuck you”.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images