Greta Thunberg hibátlanul vágott vissza Donald Trumpnak

2020. november 06.
Lassan három napja már, hogy az Egyesült Államok tűkön ülve várja az elnökválasztás eredményét. De nem panaszkodhatunk, a várakozás így sem telik unalmasan.

Néhány államban még mindig számolják a szavazatokat, de Biden esélyei óráról órára jobbak. Egyre biztosabbá válik, hogy Donald Trumpnak januárban bizony el kell búcsúznia az elnöki széktől. Ahogy pedig várható is volt, az egyre biztosabbnak tűnő vereséget nem viseli túl jól az amerikai elnök… Az elégedetlenségének szokásához híven Twitteren ad hangot, ahol a szavazás másnapján előbb bejelentette, hogy ő bizony megnyerte a választást, később csalással vádolta meg a demokratákat, legújabban pedig egyszerűen azt követelte, hogy állítsák le a további szavazatok számlálását.

És ekkor jött Greta Thunberg, aki egy hibátlan tweettel egyszerűen megsemmisítette az őrjöngő amerikai elnököt. Valójában nem csinált mást, csak felidézte azokat a szavakat, amiket Donald Trump tavaly decemberben még neki címzett.

„Annyira nevetséges. Donaldnak dolgoznia kell a dühkezelési problémáján, aztán el kéne mennie egy jó, régi vágású filmre egy barátjával. Nyugi, Donald, nyugi!”

Ezt olvastad már?

Az amerikai elnök, aki korábban nagy örömét lelte abban, hogy a 17 éves klímaaktivistát trollkodja Twitteren, 11 hónappal ezelőtt pont ugyanezt írta Gretának, miután a lány került a Time magazin címlapjára.

Talán kijelenthetjük, hogy ez volt az amerikai elnökválasztás egyik legszórakoztatóbb pillanata.

Olvass tovább!