A királynő visszatért: Beyoncé tarolt a 2021-es Grammy-jelölésekkel

2020. november 26.
Beyoncé ismét letarolta a Grammy-gála mezőnyét. A popsztár fekete büszkeségről írt himnuszával gyűjtötte a legtöbb jelölést idén, szám szerint kilencet.

Juneteenth napján, azaz június 19-én adta ki Beyoncé az év dalát, a Black Parade-et. Ez a nap a rabszolgaság eltörlésének dátuma az Amerikai Egyesült Államokban. A dal a top 40-be került a slágerlistákon, a legjobb R&B dal és a legjobb R&B előadás kategóriában is jelölést szerzett.

beyonce-grammy-jeloles-2021

Beyoncé filmje, a Black Is King, amely a fekete művészetet, zenét, történelmet és divatot méltatja, a legjobb zenés film kategóriájában, míg a Brown Skin Girl, a fekete és barna bőrű nőket méltató dal pedig a legjobb videóklip kategóriában kapott jelölést. Az énekesnő még három jelölést gyűjtött be a Megan Thee Stallion Savage című dalában való közreműködésért, mivel ezt a számot az év felvétele, legjobb rapelőadás és legjobb rapdal kategóriákban jelölték.

Beyoncé eddig 24 Grammy-díjat zsebelt be, a második legtöbb jelölést kapta a zenei díj történetében, összesen 79-et eddig. Pontosan annyit, mint Paul McCartney, akit idén a legjobb limitált kiadású albumért jelöltek a díjra.

Megelőzi viszont Beyoncé-t férje, Jay-Z és Quincy Jones is, akik mindketten nyolcvan jelölést szereztek eddig. Jay-Z idén hárommal gyarapította a számot, mivel közreműködött felesége dalain: társszerzője a Black Parade-nek és a Savage-nek. Jay-Z eddig 22 jelölést váltott díjra karrierje során, ebben tehát felesége vezet a háziversenyükben. 

Beyoncé dominanciája az idei Grammyn azért lehet meglepetés, mert az énekesnő nem adott ki albumot. 

Más meglepetést is tartogatott az idei Grammy-jelöltek listája. A kanadai előadó, the Weeknd egyetlen jelölést sem kapott, pedig idei albuma tarolt a slágerlistákon, több dala is első helyen állt hetekig. Helyette kapott viszont számos jelölést Taylor Swift, Dua Lipa és Roddy Ricch, akinek hat jelölésével sikerült megközelítette Beyoncé-t.

Olvastad már?

Forrás: Time
Fotó: Getty Images