Cher elutazott a világ legmagányosabb elefántjához

2020. december 01.
Az énekesnő Pakisztánba utazott, hogy a helyszínen ünnepelhesse meg, amikor a világ legmagányosabb elefántja, Kaavan új otthonra talál egy elefántmenhelyen, köszönhetően az állatvédők, köztük Cher közel egy évig tartó lobbimunkájának.

Biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra korábban, hogy Cher személyesen tette tiszteletét Pakisztánban. Itt nem csak az ország miniszterelnökével, Imran Khannal találkozott, utazásának valódi célja az volt, hogy védencével, a világ legmagányosabb elefántjának nevezett Kaavannal is személyesen találkozhasson. 

cher-pakisztan-elefant-allatvedo

Kaavan 35 évig élt egy állatkertben, ám 2012-ben elveszítette párját. Az állatorvosok már akkor megállapították, hogy az elefánt túlsúlyos, ugyanakkor súlyos tápanyaghiányban szenved, ezenkívül viselkedési problémái vannak az izoláció és egyedüllét miatt. 

Kaavant most végre áthelyezik egy kambodzsai elefántszentélybe, ahogy arról Martin Bauer, a Four Paws International nemzetközi állatmentő szervezet vezetője is beszámolt. A szervezet 2016 óta próbálta megmenteni az elefántot. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Free the Wild (@ftwglobal)

Cher csatlakozott a Kaavan ügyéért dolgozó állatvédőkhöz, és felemelte a hangját az elefánt érdekében, amelynek még hosszú évekre van szüksége az elefántszentélyben is, hogy fizikailag és pszichológiailag helyrejöjjön. 

Chernek és az állatvédőknek sikerült elérniük, hogy a pakisztáni legfelsőbb bíróság elrendelje az iszlámábádi Marghazar Állatkert bezárását, amiért elhanyagolták az ott élő állatokat, köztük Kaavant. 

„A hírességek gyakran emelik fel a hangjukat a jó ügy érdekében, és mi ennek mindig örülünk. Ez sokkal erősebb nyilvánsoságot és nyomást jelent a felelősök számára. A világon rengeteg állatszerető ember él, híresek és nem híresek, ám ettől függetlenül minden egyes ember támogatasa létfontosságú” – mondta az állatvédő szervezet vezetője.

Olvastad már?

Forrás: Page Six
Fotó: Getty Images