A Bridgerton sztárja elárulta, milyen szabályok szerint kell öltöznie a Zoom-interjúkhoz

2021. február 25.
„Tőlem elvárták, hogy kiöltözzek a Zoom-interjúkhoz, a férfi kollégák azt viselhettek, amit akartak” – mondta a Bridgerton női főszereplője, utalva arra, hogy a nőkkel szemben továbbra is működik a kettős mérce, hiába javult sokat a helyzet.

Nem csak az 1800-as években vonatkoztak más elvárások a nőkre, mint a férfiakra. A Bridgerton című Netflix-sorozat színésznője, Phoebe Dynevor árulta el, hogy férfi kollégáira más szabályok vonatkoztak a nagy sikerű sorozat sajtóinterjúi során, mint például rá.

phoebe-dynevor-zoom-interju-bridgerton-ruha

A 25 éves színésznő, aki az ifjú Daphne Bridgertont alakítja a rekordokat döntögető produkcióban, elárulta: neki szép ruhában és tökéletes sminkkel kellett megjelennie a Zoom-interjúkon, míg férfi kollégái nem kaptak az öltözködésre vonatkozó utasításokat, azt viseltek, amit akartak. „Még a Zoomon is elvárás volt, hogy szépen felöltözzek és kisminkeljem magam. A legtöbb férfi kollégám pedig azt viselt, amit csak akart” – mondta Dynevor.

Letagadhatatlan a kontraszt Dynevor fodros blúza és apró, fekete masnija, valamint Regé-Jean Page és Jonathan Bailey laza kapucnis pulóvere vagy éppen flanelingje között. „Ez remekül rávilágít arra, hogy a nőkre milyen nyomást helyez a társadalom a kinézetükkel kapcsolatban –magyarázta Phoebe Dynevor. – Ha nőként kerülsz a reflektorfénybe, kemény elvárásokkal kell szembenézni.”

phoebe-dynevor-zoom-interju-bridgerton-ruha

A színésznő lát azért haladást a szórakoztatóiparban. A szappanoperasztár Sally Webster (Coronation Street) és Tim Dynevor (Emmerdale) lányaként a színésznő már egészen kislánykorában belecsöppent a tévés produkciók világába. 14 évesen kezdte építeni saját filmes karrierjét a BBC egyik sorozatával. Az azóta eltelt 10 évben sokat változott a nőkkel kapcsolatos bánásmód véleménye szerint.

phoebe-dynevor-zoom-interju-bridgerton-ruha

„Ha csak az elmúlt öt évet nézzük, hatalmas változáson mentek keresztül a női karakterek, sokkal összetettebbé váltak. A forgatókönyvekben, amiket kapok, már nem csak valakinek a barátnőjeként jelennek meg a nők – mondta Dynevor, aki saját maga is sokkal határozottabb lett, bátrabban húzza meg a határt és ad hangot véleményének a forgatásokon. – Több hatalmunk van, hogy nemet mondhassunk, mint korábban. Ez még pár éve is lehetetlen lett volna”

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvastad már?