Bizarr szabályok, amiket a királyi családban minden terhes nőnek be kell tartania

2021. március 18.
A királyi család tagjainak egy rakás furcsa szabályt be kell tartani – és ez alól a várandós nők és az újonc anyukák sem kivételek.

A királynőt kell először értesíteni, ha megszületett a baba

A protokoll szerint, ha a királyi családban gyerek születik, a nagy hírt a királynővel kell először közölni. Így történt ez például a kis György herceg születésekor is, amit Vilmos azonnal telefonon közölt a nagymamájával. Még az édesanya, Katalin családja sem tudhatta meg rögtön a hírt, csak miután Erzsébet királynővel beszéltek.

vilmos-herceg-katalin-hercegne

A terhes nők nem mutogathatják a lábujjaikat

Ami azt jelenti, hogy akármennyire is megduzzadt a lábuk a várandósság alatt, a protokoll szerint zárt cipőt kell hordaniuk. Sőt, nemcsak zártat, de magas sarkút is, tehát a kényelmes lapos talpú cipők sem lehetnek opciók.

Régebben egy kormánytisztviselőnek is jelen kellett lennie a szülésnél

A hagyományok szerint korábban egy kormánytisztviselőnek, tehát gyakorlatilag egy random férfinak is ott kellett lennie, amikor kibújt a baba. Ezt az elképesztően bizarr szokást Erzsébet szüntette be, amikor 1948-ban megszülte Károly herceget.

Ezt olvastad már?

Minden királyi baba ugyanazt a keresztelő ruhácskát hordja

Eddig fel sem tűnt? Pedig Katalinék mindhárom gyereke és a kis Archie is ugyanazt a hosszú, csontszínű, fodrokkal és kézzel hímzett csipkével díszített ruhácskát viselte a keresztelőjén. Ez a ruha egyébként annak a mása, amit 1841-ben Viktória királynő legidősebb gyermekének keresztelőjén használtak. Érdekesség, hogy Károlyra és Vilmosra még az eredeti Viktória-kori kisruhát adták, ám az később múzeumba került.

A királyi anyukákat szoptatásra ösztönzik

A királyi család egészen a 20. század elejéig szoptatós dajkákat alkalmazott, tehát a gyerekeket nem a saját anyjuk táplálta. Erzsébet királynő édesanyja, az anyakirályné döntött úgy először, hogy ő maga szeretné szoptatni a gyermekeit. Ezt a hagyományt követte később Erzsébet is, és ma már minden királyi anyukát arra biztat a palota, hogy ha tudja, anyatejjel táplálja a babáját.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!