Meghan Markle tényleg egy megrögzött hazudozó?

2021. március 24.
A brit média legalábbis annak próbálja beállítani. Most éppen Meghan tegnapi sajtóközleményét szedték darabokra.

Ahogy azt várni lehetett, Meghan Markle és Harry herceg Oprah-nak adott 90 perces interjúja hatalmas port kavart. Meghan nemcsak arról beszélt nyíltan, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie a brit királyi család tagjaként, de megosztott néhány bensőséges kulisszatitkot is a Harryvel való kapcsolatából. Elárulta például, hogy három nappal a nyilvános ceremónia előtt Harry herceggel titokban összeházasodtak. Egészen pontosan a következőket mondta: „Tudod, három nappal az esküvőnk előtt összeházasodtunk. Erről senki nem tud. Csak mi ketten voltunk, valamint a canterburyi érsek, és az otthonunk hátsókertjében elmondtuk az egymásnak írt fogadalmainkat.”

meghan-markle

Ebben első hallásra még semmi botrányos nem lenne, a brit média azonban még így is tudott rajta fogást találni. Ahogy várható volt, az interjú után a bulvárlapok eszeveszett nyomozásba kezdtek, hogy kiderítsék, vajon tényleg megtörtént-e ez a bizonyos titkos esküvő. És mivel nem találtak semmi kézzelfogható bizonyítékot, az tűnt számukra a legkézenfekvőbbnek, hogy Meghan bizony hazudott.

Valószínűleg ezeket a spekulációkat elégelhette meg a hercegi pár, ezért a sajtósuk tegnap végül kiadott egy nyilatkozatot – nem is sejtve, hogy így csak olajat öntenek a tűzre. A nyilatkozatban az alábbit írták: „a pár néhány nappal a május 19-i hivatalos/törvényes esküvő előtt elmondta az egymásnak tett fogadalmakat”.

Ezt olvastad már?

Ezzel pedig tegnap óta el is szabadult a pokol. Ma reggel gyakorlatilag minden angol bulvárlap címlapon hozta le, hogy Meghan Markle egy hazudozó, aki úgy állította be, mintha hivatalosan is egybekeltek volna Harryvel a királyi ceremónia előtt, de lám-lám, a nyilatkozatukban végre bevallották, hogy kamu volt az egész. Persze, ha nagyon akarjuk, és már egyébként is elég előítéletesek vagyunk Meghannal szemben, akkor így is értelmezhetjük a dolgot. De ha elolvassuk, hogy mit mondott a hercegné Oprah-nak, és hogy mit írtak a nyilatkozatban, akkor láthatjuk, hogy valójában semmi hazugság nem volt a szavaiban. Egy szóval sem állította, hogy hivatalosan megtörtént volna az esküvő, vagy hogy tanúk előtt aláírták volna a házassági papírokat. Annyit mondott, hogy volt egy privát szertartásuk, ahol a kíváncsiskodó szempárok nélkül elmondhatták egymásnak a fogadalmaikat. Ha pedig számukra ez az intim ceremónia sokat jelentett, akkor engedjük már meg nekik, hogy úgy tekintsenek arra a napra, mint a házasságuk kezdetére.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!