Büszkén vállalja magát, és nem kér bocsánatot – Kristen Stewart 31 éves lett

2021. április 09.
Az Alkonyat-filmek és a Robert Pattinsonnal való kapcsolata tette igazán híressé, de szerencsére maga mögött tudta hagyni a mindig álmos tekintetű Bella Swan karakterét. Mára már bebetonozta helyét az A-listás sztárok között, és úgy ahogy a karrierjében, a magánéletében is sokkal kiegyensúlyozottabbnak látszik. Kristen Stewart 31. születésnapja alkalmából összeszedtünk néhány emlékezetes pillanatot az elmúlt éveiből.

Amikor büszke feministának vallotta magát

kristen-stewart

Színésznő, rendező, író, divatikon – és mellette büszke feminista is. Kristen Stewart még 2017-ben nyilatkozott így a The Daily Beastnek: „Nagyon nevetséges dolog azt mondani, hogy nem vagy feminista” – majd hozzátette: „Nekünk, nőknek egyértelműen keményebben kell dolgoznunk, ha azt akarjuk, hogy felfigyeljenek ránk. Ez rettentően sértő és egyszerűen csak hihetetlen. Tagadhatatlanul érezhető a szexizmus a filmiparban. A férfiaktól nem várják el, hogy mindig cukik és viccesek legyenek, nekik sokkal egyszerűbb határozottnak lenni. Míg egy erős nőt egyszerűen csak lek*rváznak.”

Amikor felvállalta szexualitását

Szintén 2017-ben, a Saturday Night Live műsorvezetőjeként, a világ egyik legnézettebb tévéműsorában teljes természetességgel beszélt a szexuális identitásáról. Egyébként már a műsor előtt is coming outolt, évek óta nyíltan beszélt biszexualitásáról és a barátnőit is mindig felvállalta a világ előtt. A szabad szerelem mellett is rendszeresen kiáll, tavaly például a Karácsonyi meglepi című film egyik vörös szőnyeges eseményén, a fekete Chanel ruhája mellé húzott fel egy feliratos szájmaszkot, amin mindössze ennyi állt: Love wins, vagyis, hogy a szerelem győzedelmeskedik.

Nem kér bocsánatot

kristen-stewart

A Robert Pattinsonnal való kapcsolatának annak idején egy megcsalási botrány vetett véget, Stewartot ugyanis lencsevégre kapták, ahogy a Hófehér és a Vadász rendezőjével, Rupert Sanders-szel csókozólik. A rajongók azonnal a színésznő ellen fordultak: egyszerre lett felelős egy házasság tönkretételéért (Rupert Sanders ugyanis nős volt), és azért is, hogy képes volt megcsalni Pattinsont, akit akkoriban a világ egyik legjobb pasijának tartottak. Kristen Stewartnak az eset után többször is bocsánatot kellett kérnie nyilvánosan – mára viszont, mint mondja sokkal keményebb lett, és inkább eltűri a támadásokat ahelyett, hogy folyton mások bocsánatáért esedezne. A színésznő 2015-ben az amerikai Maire Claire-nek adott interjújában elmondta, hogy elege van abból, hogy nőként mindig bocsánatot kell kérnie. „A nők folyamatosan csak bocsánatot kérnek. Én is mindig ezt csináltam.” Majd hozzátette, hogy ma már neki is sokkal kevesebbszer hagyja el a száját egy „sajnálom”.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!