Phoebe Waller-Bridge az Indiana Jones-filmeket is gatyába rázza

2021. április 15.
A Fleabag sztárja és készítője is feltűnik Harrison Ford oldalán, hogy elhozza a régóta várt megújulást az Indiana Jones-szériának is a James Bond után.

Az ötödik Indiana Jones-film készítésébe száll be Phoebe Waller-Bridge, hogy az Emmy-díjas színésznő és filmkészítő olyan lökést adjon a kalandfilmnek, amire már régóta szüksége volt. Steven Spielberg, aki a korábbi filmeket rendezte, James Mangoldnak adja át a stafétát, hogy a filmesek új generációja új nézőpontot hozhasson a történetnek. Producerként azonban részese marad Spielberg is a készülő filmnek. 

phoebe-waller-bridge-indiana-jones

„Rettentően izgatott vagyok, mert az új kalandban remek filmesekkel dolgozhatok együtt – mondta Mangold. – Steven, Harrison, mind hatalmas hőseim. És ha ehhez hozzáadjuk Phoebe-t, aki ragyogó színésznő, briliáns kreatív hang, és a kémiát, ami vele együtt érkezik a színfalak közé… olyan szerencsésnek érzem magam, mint maga Indiana Jones” – folytatta az új rendező. 

A mozi a 2008-as Indiana Jones-film, a Kristálykoponya királyságának folytatása lesz, amely vegyes kritikákat kapott, ám kasszasiker lett. Szomorú hír ugyanakkor, hogy ez lesz a 78 éves Harrison Ford utolsó filmje a legendás kalandor szerepében. 

Phoebe Waller-Bridge a saját készítésű sorozatával vált világhírűvé, majd beszállt a Star Wars-filmek készítésébe, és a legújabb James Bond-film, a Nincs idő meghalni forgatókönyvének írásába is. A multitalentum Waller-Bridge-ről legutóbb akkor hallhattunk, amikor bejelentették, hogy részt vesz a Mr. & Mrs. Smith újrafeldolgozásában is Donald Glover oldalán. Az új Indiana Jones várhatóan 2022 nyarán kerül a mozikba. 

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvastad már?