A bulvárlapok Fülöp herceg halálát is Meghan Markle nyakába varrnák

2021. április 16.
A Buckingham-palota bejelentette, hogy Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje 99 éves korában békésen eltávozott. Míg a legtöbb helyen méltó módon emlékeztek a hercegről, nem kellett hozzá sok idő, hogy a bulvárlapok elővegyék kedvenc témájukat, és még férje nagyapjának a halálába is belekeverjék Meghan Markle-t.

Olyan kiszámítható volt, hogy már a közösségi oldalakon is azzal viccelődtek. A tény, hogy a bulvárlapok és a konzervatív sajtó belekeverte Meghan Markle-t is Fülöp herceg halálába, rögtön mémmé vált, ahogy ezek a sajtóorgánumok rögtön rávetették magukat a sussex-i hercegnére, és őt hibáztatták a közel százéves herceg haláláért.

meghan-markle-fulop-herceg-halal-bulvarlap

Nem csak a brit bulvárlapok kiáltozták azonban ezt hangosan. A Fox News kommentátorának csupán fél óra kellett, hogy felvázolja azt az összeesküvés-elméletet, miszerint Harry és Meghan Oprah Winfrey-nek adott interjúja miatt halt meg Fülöp herceg. „Rebesgették, hogy nagyon mérges volt az interjú után… Bárki elképzelheti, hogy próbál felépülni, és akkor szíven üti egy ilyen” – mondta Brian Kilmeade a Fox & Friends műsorában, hozzátéve, hogy az interjú mindenképp nagy stressz lehetett. Őt követte a Fox külső mukatársa, Miranda Devine, aki hasonló húrokat pengetett megjegyzéseiben Fülöp halálával és az interjúval kapcsolatoban, külön kitérve azokra a részletekre, amelyek a királyi család rasszizmusára vonatkoztak. „Szörnyen romboló és önző, gonosz dolog volt ilyet tenni.”

Természetesen a Daily Mail sem maradhatott ki azok közül a sajtóorgánumok közül, amelyek Fülöp utolsó nehéz évén keseregtek, amelyet a Megxit, „Harry és Meghan keserű döntése mérgezett” a bulvárlap szerint.

Egyre inkább úgy hangzik, hogy a brit bulvármédiában már nem is Fülöp temetése a téma, hanem az a tény, hogy Meghan Markle nem vesz részt rajta. Aki egyébként a harmadik trimeszterben lévő várandós, és az orvosa javasolta, hogy ne repülje át az óceánt, tekintettel az előző vetélésére is. Ám a bulvárlapoknak ez sem elég nyomós indok.

Olvastad már?

A Sun idézett olyan barátokat, akik tudni vélik, hogy a hercegné azért marad távol inkább a temetéstől, hogy ne ő álljon a figyelem középpontjában. A Herald viszont nem állt meg itt, különösen kegyetlen módon azt írta, hogy „szégyenletes volna, ha Meghan ott állna Fülöp sírjánál, megmutatná a világnak, mit temetünk, és mi marad vissza”.

Az újabb hisztéria Meghan körül nem meglepetés, a bulvárlapok minden alkalmon kapva kapnak, hogy Harry feleségének nyakába varrják, ha valami rossz dolog történik a brit királyi család háza táján. Körülbelül az elkövetkező tíz évben, amikor találnak majd egy újabb célpontot a királyfik körül, egy újabb nőt, akit majd folyamatosan támadhatnak. 

Forrás: The Cut Fotó: Getty Images

Olvass tovább!