50 éves fotó került elő Katalin hercegné nagypapájáról és Fülöp hercegről

2021. április 29.
Vilmos herceg és Katalin hercegné az egyetemen találkoztak és szerettek egymásba, a két család útjai azonban már jóval korábban keresztezték egymást: ezt bizonyítja az öt évtizeddel ezelőtt készült fénykép.

Katalin hercegné apai nagyapja, Peter Middleton kapitány a Royal Air Force-nál teljesített szolgálatot, és amikor Fülöp herceg 1962-ben két hónapos látogatást tett Dél-Amerikában, másodpilótaként ő szolgált a repülőgépen.

Fülöp herceg Katalin hercegné Kate Middleton Vilmos herceg

A két férfit akkor kapták lencsevégre, amikor Fülöp herceg hazatért a körútról, és a Heathrow repülőtéren landolt. Az érdekes fénykép habár ötven évvel ezelőtt készült, csak most, alig pár nappal Fülöp herceg halála után került elő. A fotón Katalin nagypapája az egyenruhás férfi. A visszaemlékezés szerint a Buckingham-palota egy köszönőlevél társaságában néhány aranyból készült mandzsettagombot küldött Peter Middletonnak.

Sok-sok évtizeddel később, az idős kapitány Vilmos herceggel is találkozott azon az ünnepségen, amit a 90. születésnapja alkalmából rendezett neki a családja. Peter Middleton 2010 novemberében hunyt el, két héttel Katalin és Vilmos eljegyzésének hivatalos bejelentése előtt.

Fülöp herceg április 9-én, 99 éves korában halt meg. „A nagyapám egy kivételes generáció kivételes tagja volt. Katalin és én továbbra is azon az úton haladunk tovább, amit ő helyesnek tartott, és az előttünk álló években támaszt nyújtunk a királynőnek. Hiányozni fog a nagyapám, de tudom, hogy ő is azt akarná, hogy folytassuk a munkánkat” – írta imádott nagyapja halála után kiadott közleményében Vilmos, aki hozzátette azt is, hogy örökké hálás lesz azért, hogy a felesége még ismerhette a nagypapáját.

Fotó: Getty Images Forrás: Via

Ezt láttad már?