Az angol királyi család 5 tagja, akinek civil munkája van

2021. május 05.
Azért mert az angol királyi családba születtek, nem zárkóztak el attól, hogy munkát vállaljanak. Akad köztük, aki galériát vezet, aki a sportmenedzsmentben teljesedett ki, sőt olyan is, aki bútorasztalosként keresi a kenyerét csaknem 40 éve!

Hiába tagjai az angol királyi családnak, karrierre vágytak, és munkába álltak ők öten. Nézd meg a civil munkás hercegeket és hercegnőket!

Harry herceg

Miután Harry és felesége, Meghan Markle úgy döntöttek, hogy szakítanak az angol királyi családdal, Diana hercegné és Károly herceg kisebbik fia civil munka után nézett. Egy olyan feltörekvő cégnél vállalt munkát vezető pozícióban, amely a mentális egészség megőrzésére és helyreállítására fókuszál. Harry herceg feladatai közé tartozik többek között a termékstratégiai döntések meghozatala és a jótékonysági együttműködések megszervezése, illetve az ő dolga, hogy képviselje a céget a mentálhigiénés egészséggel kapcsolatos rendezvényeken. A The Washington Post cikke szerint Harry az első pillanattól kezdve arra kérte kollégáit, hogy felejtsék el, honnan érkezett, és ne királyi sarjként tekintsenek rá. Emellett Harry másodállást is vállalt: 6 hónapra szerződött az Aspen Institute bizottságához.

Harry herceg civil munka

Beatrix hercegnő

Harry és Vilmos herceg unokatestvére történész diplomával rendelkezik, amit a Londoni Egyetemen szerzett. Tanulmányai befejezését követően a Sandbridge nevű, kockázatitőke-elemzéssel foglalkozó cég munkatársaként kezdett dolgozni, a közelmúltban pedig az Afiniti nevet viselő szoftvercégnél állt munkába alelnökként. Beatrix menedzseli az Afiniti stratégiai együttműködéseit, a vállalat növekedéséért pedig egyéni kezdeményezésekkel és ügyfélfejlesztéssel tesz. Ezek mellett azonban ő jelenleg is évente több tucat rendezvényen képviseli a királyi családot.

beatrix hercegno civil munka

Eugénia hercegnő

Beatrix hercegnő húga történelem és angol szakon diplomázott a Newcastle Egyetemen, majd a művészetek felé vette az útját. Először egy online aukciókat szervező cégnél, a Paddle8-nél helyezkedett el, ma pedig a Hauser and Wirth galériát vezeti Londonban. Itt speciális projekteket tervez, támogatja a galéria művészeinek munkáját, és az ő feladata a rendezvényszervezés. „A művészetek egész kicsi koromtól kezdve vonzottak. Bár sosem akartam festő lenni, mindig is ebbe az irányba húzott a szívem. Boldog vagyok, hogy a művészetek iránti szenvedélyemet megoszthatom másokkal is, és ha valaki nem ért valamit, segíthetek neki eligazodni. Próbáld meg ebből az irányból nézni – mondom ilyenkor az érdeklődőknek. Ez az, ami miatt lenyűgöz, hogy egy galériában dolgozom” – mesélte egy interjúban Eugénia hercegnő. Testvéréhez hasonlóan a munkája mellett Eugénia is évente több tucat rendezvényen képviseli a királyi családot.

eugenia hercegno civil munka

Peter Philips

Erzsébet királynő unokája, Anna hercegnő fia. Bár ő Erzsébet legidősebb unokája, születésekor nem kapott hercegi rangot. Civil munkásként több területen és több cégnél is kipróbálta magát, dolgozott például a Jaguar Racingnél és a William Racingnél is account menedzserként, majd 7 éven át a skót Royal Banknál vállalt munkát. 2012-ben saját céget alapított, ami a Sports & Entertainment UK Ltd nevet kapta. A sportmenedzsmenttel foglalkozó vállalkozás székhelye Londonban található.

Peter Philips civil munka

David Armstrong-Jones

Margit hercegnő fia apja halálát követően, 2017-ben Snowdon grófja lett. Ennek ellenére sem hagyott fel korábbi munkájával, ami a szenvedélye is egyben: bútorasztalosként dolgozik, 1982-ben saját céget is alapított, ami a David Linley nevet viseli. Megrendelői között tudhatta Elton Johnt és Valentino Garavanit is. „A velem együtt dolgozókat mindig is arra ösztönöztem, hogy őrizzék meg a kíváncsiságukat. Mindig nagy izgalommal nyúlunk az új alapanyagok után, és örömmel vonunk be a munkánkba olyanokat, akik valami különlegeset alkotnak. Igazán élvezetes azt látni, amikor egy hagyománytisztelő ember felfedezi az avantgárd irányzatban rejlő szépségeket” – nyilatkozta korábban a királyi család tagja.

David civil munka

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?