Alakja miatt bántják Amalia holland trónörökös hercegnőt

2021. május 30.
Szerintünk nagyon is csinos a holland trónörökös Amalia.

Amalia hercegnő a holland királyi pár, Vilmos Sándor király és Maxima királyné legidősebb gyermeke, teljes nevét nem is olyan egyszerű megjegyezni: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. Két kishúga született, a most 16 éves Alexia és a 13 éves Ariane. Amalia idén december 7-én tölti be 18. életévét.

Amalia hercegnőt sokan támadják a súlya miatt

Amalia hercegnő (balról a harmadik, barackszínű ruhában) családjával

A holland királyi család évente többször lehetőséget ad a fotósoknak, hogy családi felvételek készüljenek rólunk, cserébe azt kérik, hogy gyermekeikről különböző „lesifotók” ne készüljenek, hiszen még kiskorúak. A családi felvételekről sugárzik a boldogság, ám szinte biztos, hogy Amaliának fájdalmat okoz az a sok kritika, amit testsúlya miatt kap. A 17 éves hercegnő talpraesett és magabiztos, akárcsak az anyukája, így nem hagyta szó nélkül a sárdobálást sem.

Ahogy a Hola! magazinban olvasható, a királyi famíliát hónapokon keresztül zaklatta egy 32 éves, pszichiátriai problémákkal küzdő exkatona, aki legtöbbször Amaliát vette célba: erőszakos hangvételű üzeneteket és életveszélyes fenyegetéseket küldött a hercegnőnek az Instagramon. A család végül megelégelte az egyre durvuló helyzetet, és feljelentést tett. Az elkövetőt elfogták, és 3 hónapra börtönbe is zárták.

Egyszer belőle is királynő lesz

Amint megjelenik egy-egy fotó a királyi családról, mindig akad valaki, aki tesz pár rosszmájú megjegyzést Amalia testalkatára, ő azonban egyre magabiztosabban reagál az ízetlen tréfálkozásra. Sokan úgy vélik, hogy egy tinédzser, aki ilyen különleges szerepben tündökölhet, mint Amalia hercegnő, egyszerűen nem engedhetné meg magának, hogy súlyfeleslege legyen. 

Az ifjú hercegnő – aki ugyanolyan büszkén mosolyog a kamerák előtt, mint fiatalabb és pár kilóval könnyebb húgai – nem tartott igényt arra hogy a palota sajtófőnöke választ fogalmazzon az élcelődőknek, Amalia szerint ugyanis szót sem érdemelnek. Abban, hogy a trónörökös ilyen magabiztos, nagy szerepe van a mögötte álló elfogadó, támogató és valódi értékeket közvetítő, szerető családnak.

Amalia hercegnőt sokan támadják a súlya miatt
8 fotó megtekintése

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?