5 dolog, amit biztosan nem tudtál Florence Pughról

2021. június 11.
A kisasszony nagy sztár lett! Florence Pugh viharos gyorsasággal hódította meg Hollywoodot a Kisasszonyokban és a Fehér éjszakákban nyújtott alakításával, és még egy Oscar-jelölést is begyűjtött. De mit kell tudnunk ezen kívül a 25 éves brit színésznőről?

A kritika és a közönség egyaránt nagy lelkesedéssel üdvözölte Florence Pugh alakításait az elmúlt években, nem lepődött meg senki, amikor az Amerikai Filmakadémia Greta Gerwig Kisasszonyok-adaptációjában nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölte. 

florence-pugh-5-dolog

A szókimondó fiatal színésznő már most tudja, milyen szerepeket akar, bár még relatíve rövid ideje dolgozik a filmiparban. Tanulmányait abban az oxfordi magániskolában végezte, ahol Emilia Clarke és Laurence Olivier is diplomázott korábban, és csupán 17 éves volt, amikor első szerepét megkapta Maisie Williams mellett. Florence Pugh nem akar a babérjain ücsörögni, nagy tervei vannak, egyre magabiztosabb és tudatosabb a karrierjét illetően. „Eleinte bármit megtettem volna, hogy elégedettek legyenek velem az emberek, és nagyszerű pillanat volt, amikor rájöttem, mi az, amiben jó vagyok, és mi az, amire szükségem van. Ez volt az a pont, amitől kezdve megbecsülöm magam” – mondta Pugh, akivel kapcsolatban biztosan vannak olyan érdekességek, melyekről keveset hallottunk eddig.

1. Szinte az egész családja előadóművészekből áll

Florence Pugh a harmadik a négy testvér közül, akik mindannyian az előadóművészetet választották hivatásul. Édesanyja, Deborah táncos és koreográfus. Bátyja, színpadi nevén Toby Sebastian zenész, és volt egy epizódszerepe a Trónok harcában Trystane Martellként. Idősebb lánytestvére, Arabella Gibbins színpadi színész és az Oxfordi Színművészeti Iskola végzőse. Rafaela Pugh, a legfiatalabb testvér szintén a filmes karrier felé kacsingat.

2. Igazi növénymama

Florence köztudottan imádja a növényeket, Barry nevű imádott kaktuszáról többször posztol a közösségi oldalán. Sőt, még tanácsokat is kért, hogyan mentheti meg a kis növényt, vagy éppen hogyan nevelhet zsályát a kertben. 

3. A Marvel-univerzum új tagja

A legfrissebb Marvel-film, a Fekete Özvegy egyik főszereplője lett Florence Pugh. Scarlett Johansson kishúgát alakítja. „Úgy érzem, valami nagyon nyers, fájdalmas és csodálatos dolgot alkottunk, az emberek pedig biztosan meglepődnek majd, hogy egy nagy akciófilmben ennyi szív lehet” – mondta Pugh a filmről.

florence-pugh-scarlett-johannson

4. Emma Thompson a legnagyobb mentora

A Lear királyban játszott együtt Emma Thompsonnal, akit egyértelműen a tanárának, példaképének tekint. „Úgy dolgozni, hogy egész nap Emma és Emily Watson körül lehetek, hallgathatom a női bölcsességet, roppant felemelő érzés volt. Nem volt olyan nap, hogy ne tanított volna valamit, adott volna egy könyvet vagy egy podcastet, hogy hallgassam meg.”

5. A Dokik főszereplőjével, Zach Braffel randizik

2019-ben derült ki, hogy a két színész egy párt alkot. Bár Florence Pugh és Braff nem adtak ki hivatalos közleményt arról, hogy együtt vannak, a színésznő már többször megvédte kapcsolatukat a közösségi oldalakon. Egy kommentelő a 20 év korkülönbség miatt tartotta elképzelhetetlennek, hogy Pugh együtt legyen a színésszel, azt írta egy poszt mellé: „Zach Braff 44 éves.” Pugh erre csak annyit válaszolt kissé pikírten: „és még mindig bírja”.

Forrás: US Magazine Fotó: Getty Images

Olvass tovább!