5 bizonyíték, hogy a ma 57 éves Courteney Cox az életben sokkal lazább Monicánál

2021. június 15.
Courteney Cox a Jóbarátokban a rendmániás séfet, Monicát alakítja, a valóságban azonban sokkal könnyedebben veszi az életet, mint sorozatbeli karaktere. Gondoltad volna, hogy Courteney már 57 éves?

A Jóbarátok az elmúlt időszak egyik legsikeresebb sorozatának tekinthető, a rajongók 10 évadon keresztül követhették a New York-i barátok vicces fordulatokkal tarkított életének alakulását. Monica Geller a rend- és tisztaságmániás séf, aki, hogy biztosra menjen, az egyik epizódban még a porszívót is kiporszívózta. Bár az őt megformáló Courteney Cox váltig állítja, hogy sok közös vonás van benne és Monicában, nekünk mégis úgy tűnik, hogy a ma 57 éves színésznő valójában sokkal lazább filmbeli karakterénél.

Monica nemcsak a piszokra és a kupira háklis, hanem arra is, ha valamiben alulmarad: elképesztő versenyszellem és maximalizmus dúl benne, ami sok vicces helyzetet szült a sorozatban. Courteney – sokakkal ellentétben – nem a Jóbarátokkal került először képernyőre: felbukkant Bruce Springsteen egyik videóklipjében (Dancing in the Dark), de láthattad az Ace Ventura – Állati nyomozó című filmben is Jim Carrey társaságában.

Az eredeti elképzelés szerint Courteney-nek Rachel Green szerepét szánták, ám a színésznő ragaszkodott Monica megformálásához, mert az első perctől kezdve imádta Ross Geller lánytestvérének személyiségét. Micsoda szerencse, hogy így alakult, nem tudunk mást elképzelni Monicaként, de Rachelként sem: telitalálat, hogy őt pedig Jennifer Aniston játszhatta! Plusz egy ok, amiért jó, hogy így alakult, hogy Courteney és Jennifer igaz barátnők lettek a forgatás alatt!

Marta Kauffman, a sorozat egyik producere így nyilatkozott Courtney-ről egy 1995-ös interjúban: „Akárcsak Monica, ő is imádnivaló és intelligens. A szereplők közül az ő öltözője a legrendezettebb és legtisztább, még a többi színész öltözőjét is képes kitakarítani, mert nehezen viseli a felfordulást. Courtney humora is szarkasztikus, mindig hatalmasakat nevetünk együtt. Igazán szerencsések vagyunk, hogy rátaláltunk!

Bár azt maga Courtney is beismerte, hogy nem bírja elviselni a kuplerájt, állítása szerint ez Monica karakterének megformálása után hatalmasodott el rajta, vagyis nem magától ilyen: „Egyszer azon kaptam magam a The Jon Stewart Show vendégeként, hogy a műsorvezető ruhájáról szedegetem a szöszöket, akkor belém hasított a gondolat: Szent ég, pont olyan vagyok, mint Monica, ez nagyon ijesztő! Egy másik alkalommal, amikor a barátainkat vendégül láttuk, arra gondoltam, hogy miután elmentek, ki kell fertőtlenítenem a poharakat utánuk – a szörnyű az egészben, hogy másnap tényleg belefogtam a műveletbe!”

Courteney Cox Monica Gellerként a Jóbarátok sorozatban

5 jel, hogy Courtney mégis lazább Monicánál

1) Játszóruhában lejt táncot az Instán

Monica Geller biztos soha nem tett volna ilyet, Courteney Cox azonban örömmel közkinccsé tette a világhálón, ahogy unokahúgával ropják a kertjükben. A rajongók imádták a jelenetet, ám sokan megjegyezték, hogy a mozdulatai letagadhatatlanul „monicásak”. Courteney nem csak ebben a videóban táncol lelkesen, egy másik kedvencünkben 15 éves lányával perdült táncra.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

2) Dobálja a ruháit

Monica Geller, aki a sorozatban színek szerint csoportosítja a ruhákat – még a törölközőket is! – biztos, hogy rosszul viselné, ha a ruhái a levegőben röpködnének. Courteney azonban egy klassz öltözős videót hozott össze, amit a rajongói is lelkesen fogadtak, meg is jegyezték, hogy teljesen mindegy, mit visel, igazi stíluskirálynő.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

3) Verejtékező homlokkal teniszezik

A Jóbarátok Monicája nagy valószínűséggel soha nem állt volna a kamerák elé izzadtan, azt pedig pláne nem kürtölte volna világgá, hogy kétbalkezesen bánik a teniszütővel. Corteney ebben a videóban saját magát (pontosabban egyik saját rendezésű filmében megformált karakterét, Cecét) veri el teniszben – nehéz megállni nevetés nélkül!

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

4)  Vámpírfogakkal rémisztgeti a szeretteit

Courteney nagyon jól szórakozott – és minden reakciót dokumentált is –, amikor vámpírfogakkal mosolygott a szívének kedves emberekre élőben és online hívás közben egyaránt. Kizárt, hogy Monica leugrott volna így a Central Perkbe!

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

 5) Rigolyák nélkül tesz-vesz a konyhában

Ahogy Monica, úgy Courteney is otthonosan mozog a konyhában, Instagram-oldalán előszeretettel oszt meg szuper videórecepteket. Amit biztos, hogy másképp csinál a színésznő, mint Jóbarátok-beli énje, hogy olyan „emberien” főz: kiengedett hajjal, az ételbe belekóstolva.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

 Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?